torsdag 12 september 2013

Fortsättning av vår trädgårdsresa

på själva utställningsområdet på söndagen. Vädret hade blivit lite svalare och mulet som egentligen var skönt när vi skulle vandra runt hela dagen. Vi anlände till utställningen kl 10.00 och skulle ha tid till kl 16.00 på e m så det hann bli  många kilometers vandring. Jag hade egentligen ingen förväntan på hur det skulle vara och vid första anblicken blev jag nog lite fundersam om det verkligen skulle ge mig det jag  ville ha. Men vi var ju där och fick ta det för vad det var. Mycket var konstigt, annorlunda och ibland väldigt fint. I synnerhet gillade jag alla stora rabatter i olika färger och sammansättningar. De var väldigt fina med sina olika färgsättningar och effekten blev ju slående med så stora planteringar med många växter av samma färg och sort. Om jag hade plats skulle jag gärna vilja ha en sån stor rabatt.
 Det fanns alla möjliga installationer , en del var kanske inte i min smak men många hade också stil men passar bäst i officiella planteringar och parker. På området hade man också byggt bostadshus där folk bodde, väldigt fint vid vattnet. Där fanns också ett stort kolonistugeområde i anslutning till  anläggningen. Det området såg ut att vara rätt gammalt med uppvuxna fina små täppor som man kunde titta på. Man fick inte gå in men vägar och stigar gick precis utanför tomterna. Om man blev trött på att promenera så fanns det en upphöjd tågbana där man kunde ta en rundtur i parken och se allt lite från ovan, då fick man en helt annan överblick av hur det såg ut. På det stora hela blev det en fin dag med många nya intryck.
På eftermiddagen samlades vi vid bussen för avfärd till Kiel och båten. När vi hade åkt en bit hamnade vi i en bilkö ut ur Hamburg. Vi trodde att den skulle lösa upp sig och ingen visste heller anledningen men det visade sig att den kön blev längre och längre. Vi segade oss fram en meter i taget. Efter ett tag, ca 2-3timmar i kö såg vi att vi inte skulle hinna till båten i tid och dom ville inte vänta in oss utan åkte utan oss. Vår reseledare och chaufför fick ett fasligt jobb att försöka hitta på en lösning.  Efter många turer lyckades dom få plats åt oss på en båt från Travemünde till Trelleborg i stället. Vi skulle ju till Göteborg och Göteborgs botaniska men hamnade i Trelleborg. Men allt går att lösa om man vill. När vi kom iland åkte vi till Göteborgs botaniska och kom fram , om än lite försenade. Tack till våra eminenta reseledare och chaufför som fixade det . Fortsättning följer  i Göteborgs Botaniska . Ha en skön dag/Carita
Rabatt i blått och rosa

Färggrant och eldigt

Säkert härligt ställe att bo på.

Såna här anläggningar fanns det i massor med olika färgsättningar


Inget för vår trädgård

Lite från ovan.

Från inomhusanläggningen där dom har bytt ut och ändrat rabatterna under tiden som utställningen varit öppen.

En bild från kolonierna, det går en kanal mellan kvarteren med fina rabatter.

Spektakulär

Inte min smak

Lägg till bildtext

Något för Dahlia-älskare

Hmm........ hur skulle det vara med den färgen i trädgården

De här fina gjutna 'trågen' fanns vid en av ingångarna.

3 kommentarer:

 1. Vilken häftig resa ni upplevt!
  Den där yviga blomningen tilltalar inte mig så mycket men Hachmanns rododendron- och ljungplanteringar hade nog fått mig att överskrida alla begränsningar vad gäller växtinköp!

  SvaraRadera
 2. Wow så mye flott, der skulle jeg gjerne ha vært.
  Flotte bilder, ha en fin kveld.

  Marit.

  SvaraRadera
 3. Här fanns det å titta på för alla smaker verkar det som. Ångrar nu att jag inte följde med i alla fall:-)
  Kram!

  SvaraRadera