onsdag 11 september 2013

International garden show, IGS 2013

Nu är vi hemma igen efter våra äventyr i Hamburg o Göteborg.Vi åkte i fredags och kom hem på måndag. Huvudmålet  för resan var IGS men vi hann med en hel del annat också. Vi startade från Göteborg med nattbåt för att vara framme i Tyskland  på Fredag morgon.
 Första besöket var på en växtmarknad , www.gartenzauber.com. Det var en stor marknad som jag antar återkommer varje år i två dagar. Där blev det nästan språngmarsch  till platsen för vi hade lite ont om tid och ville hinna se så mycket som möjligt. Mycket valde vi bort för att ha tid med alla växtförsäljare och den fanns många att välja på. Det första vi kom till var www.clematis-westphal.de och där köpte vi en Clematis texensis Prinsessan Diana som vi har funderat på länge och så hittade vi en vit söt Clematis integrifolia White Baby. Dom har en fin hemsida med massor och fina clematissorter. Jag köpte också Soldanella villosa, Soldanella pindicola och Saxifraga cortusifolia hybrid 'Warmes Herz' från Peter Jürgen. På ett annat ställe hittade vi Cyclamen 'White Pearl' och en söt viol Viola 'Dancing Geisha' .
Nästa stopp var på Hachmanns som egentligen hade stängt men öppnade ett par timmar för oss.
Där köpte jag en Rhod. camtschaticum och en Kalmia latifolia 'Galaxy', faktiskt inget mer där. Ljungen blommade och de hade stora rabatter och anläggningar med ljung, jättefint.
Efter det gjorde vi ett stopp vid en stor allmän park och anläggning www.plantenunblumen-hamburg.de. Där gick vi nog några timmar och kilometer. Jag tror att den är finast på våren med alla lökväxter men det fanns mycket att se nu också.
Det här var våra aktiviteter på fredag och lördag. Fortsättning följer/Carita
Ett glatt gäng på väg, Stockholmskretsens trädgårdsamatörer

 
På vägen till Göteborg besökte vi en privat trädgård. Där fanns en benved som jag absolut vill ha, Euonymus phellomanus, jättefin på hösten. 
Göteborg

En liten del av parkeringen på växtmarknaden

Clematisförsäljniung

Mycket att välja av.


Hachmanns ljungodlingSåna här ljungrabatter skulle jag gärna ha om det gick.

Här står en del av rhododendron färdiga med stora knoppar till nästa vår

Sen skall ju allt packas och stuvas

En del av parken Planten un blumen

En del av den fina japanska delen

4 kommentarer:

 1. Oj vilken fantastisk resa ni har gjort.
  Otroligt inspirerande bilder.


  Ha det gott

  SvaraRadera
 2. Jag funderade ett tag på den här resan, men med allt vi har att göra på egen tomt fick det vara för den här gången. Kul att du berättar hur det var!
  Bilderna är ju helt otroliga!
  Grattis till bra köp också!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Oj,oj vilken resa och vilken växtmarknad.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig tripp ni varit med om! Såg att ni köpt Princess Diana, den är verkligen fin när den kommer igång. Hade den i min förra trädgård. Jag köpte nyligen Princess Kate som också är fin. Tack för kryapådig-hälsningen!/ Kram Titti

  SvaraRadera