fredag 20 september 2013

Nu börjar det kännas

lite vemodigt när den fina sommaren håller på att ta slut. Det känns på kyliga och daggvåta mornar och de alltmer mörknande kvällarna. Man kan börja skönja lite lite höstfärger på vissa träd och buskar men fortfarande är det mycket grönt kvar. Gräsmattan börjar ta sig igen efter den långvariga torkan vi haft så nu är den grön och fin.
 I dag har jag tagit bort ett stort bestånd av höga gula Iris  för att få plats med narcisslökar som jag köpte och har fått. Det blev en påse Narcissus 'Thalia' snövita blommor, Narcissus bulbocodium var. conspicuus och Narcissus romieuxii 'Julia Jane' som är riktigt fin. Jag har också planterat ut en del Pulsatilla  som jag sått och som måste få bättre plats än att stå i kruka.
Ännu är det inte riktigt tid för att börja klippa ner perenner och börja städa upp inför vintern.Det kommer nog att kännas skönt också när man kan lägga trädgårdsarbetet åt sidan ett tag och kanske läsa en god bok eller planera inför nästa år. Ha en skön helg /Carita
Codonopsis tangshen, lite dålig bild men den är väldigt mörk inut

Hedychium gardnerianum, doftar otroligt gott och blommar just nu.

Okänt Miscanthus gräs

Phragmities australis, mitt favoritgräs just nu.

De sista tappra Dianthus-blommorna

Clematis Piilu

4 kommentarer:

 1. Ja nu är det höst i luften även om solen skiner ute. Jag har satt Irislökar idag och drömt om våren:-)

  Kan tänka mig att alla era vackra Rönnar lyser upp trädgården i vackra höstfärger om inte så allt för länge.

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Och jag som trodde det skulle bli fint idag också blev tagen på sängen av att det blev regn. Men visst är det som du säger, det kan vara skönt att "gå i vila" tillsammans med trädgården.

  Ha en skön söndag och vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
 3. "Den vår de gamle kallar höst..." eller hur var det nu? Den vackra väldoftande fyller väl sin plats :)

  SvaraRadera
 4. I vanliga fall brukar jag plantera MASSOR med lökar på hösten....och vad händer i år? Nada! Inte en enda lök har jag köpt! Tittat på, det har jag, men köpt, oh nej, har inte haft den minsta lust till det.......än.

  SvaraRadera