onsdag 14 augusti 2013

Det nya projektet

blev färdigt med en väldig fart när när vi hade lagt ut all markduk och gummiduk och förberett allt annat också. Vattenflödet blev bra efter lite justeringar och burkljudet i vattenmagasinet är åtgärdat, det lät för mycket när vattnet rann tillbaka i magasinet. Vi funderade över vilket material vi skulle täcka med och vi valde att köpa gulmelerad sjösten som blir väldigt vacker i regn.I själva fåran har vi lite kantigare sten så att den bättre skall hållas på plats. Jag misstänker att det inte blir så lättskött när magnolian fäller alla sin löv men jag får väl täcka med något när det är som värst så att jag slipper plocka så mycket löv från gruset.
Här har vi lagt ut några större stenar som vi hade + att vi fått dit en välvd sten som jag ville ha som 'bro' över bäckfåran.
 Här är all sten utlagd, vi köpte 10 säckar och det räckte precis men vi skall nog fylla på med lite till för det är lite tunt på vissa ställen.

Så här ser det ut på kvällen med belysning under 'bron', det blev riktigt fint 

 Man kan nästan se trollet under bron och bockarna Bruse om man har lite fantasi, fast några troll och bockar kommer man inte att se i verkligheten.

Vi har planterat in några gräs för att få in lite grönt i all sten. Bäcken porlar lite försynt och eftersom vi inte bor på någon höjd få får vi anpassa oss till det vi har.
Anledningen till att det blev färdigt så fort var att vi idag på morgonen hade en buss från Finland på besök och ville att dom skulle se anläggningen i färdigt skick. På öppna trädgården i söndags fick dom se ett projekt under arbete och det kan ju vara intressant det också..
Det är egentligen roligare att göra nytt, det är ju själva skapandet som är en del av drivkraften, men vi har många äldre rabatter som behöver förnyas så det blir säker mer förändringar. Fortsättning följer, ha en bra dag/Carita     

6 kommentarer:

 1. Uj, uj uj så fint Carita. Och belysning under bron, ni har då verkligen sinne för detaljer. Snyggt och annorlunda, heder och ära!

  SvaraRadera
 2. Oj så fint det där blev.Och belysningen blev ju pricken över så att säga.
  MVH/Gunsan

  SvaraRadera
 3. Vad mycket fint man kan göra om man har fantasi!!

  Ha det gott!
  /Ruben

  SvaraRadera
 4. Va fint det blev! Tänk va läckert det blir i höstmörkret med belysningen under bron. Snyggt med stenarna och gräsen också. Grattis till ett mycket lyckat projekt!
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Så intressant att läsa om ert projekt. Jag har haft "datorsemester" hela sommaren så jag har inte läst om det tidigare. Så fint det blev med den lilla bäcken och belysningen under bron. Ska bli spännande att se nästa år när ni har öppen trädgård. Då kommer jag och tittar :)

  Önskar er en trevlig helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 6. Gruppen från Finland blev full av beundran då vi tidig morgon klev in i er trädgård. Rofyllt bland blommor och blad. Ögonfröjd med alla små finurliga finesser. Helt enkelt en lisa för själen är hela trädgården.
  Allt gott i fortsättningen :)

  SvaraRadera