lördag 10 augusti 2013

Här följer fortsättning på vårt senaste

trädgårdsprojekt. Det går framåt  men är inte färdigt .
Här har vi grävt bort nästan alla växter, en amsonia står fortfarande kvar men skall flyttas, clematisen får vara kvar.
 Ett test om hålet för vattenmagasinet passar .
En del av materialet som behövs för anläggningen .
 Här har vi börjat förbereda marken för att lägga ut markduk
Markduken utlagd och vattenmagasinet på plats och en markering i duken för bäcken.  

 En dammduk utlagd på bäcken.Vi har format fåran  med sand under dammduken för att den skall få det utseende som vi vill ha. Vi vill också att vattnet skall rinna på ett speciellt sätt 
Här har vi börjat fylla fåran med tvättat grus till att börja med.
 Här provar vi vattenflödet första gången för att se att vattnet rinner dit det ska och att det är lagom fart på flödet. Då ser man också om något behöver ändras  och om vattenmängden är tillräcklig.
Så här lång har vi kommit nu men nu saknar vi material . Bäcken skall täckas med grus och sen skall resterande också täckas helt med någon sorts stenmaterial, vilken sort
har vi inte riktigt bestämt ännu. Fortsättning följer. Ha det bra/Carita 

4 kommentarer:

 1. Det här kommer nog bli jättefint! Jättebra att ni visar hur ni gör också - det är bra inspiration. Jag skall visa det här inlägget för maken också.....vi skall nämligen också bygga en bäck hade vi tänkt oss:-)
  Va fina era betonggjutningar blev! Betong och rost är fint tycker jag. Det är nog balnd de få material jag kan tänka mig att "släppa in" i trädgården förutom växter.

  Hoppas ni får en fin dag och många besökare idag!

  Kram Nora

  SvaraRadera
 2. Så fint det kommer att bli!!!Har varit lite sugen på att göra en liten bäckfåra jag också men har ingen plats för det ännu, men efter era bilder kanske det blir en:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Det är otroligt så många härliga trädgårdsprojekt ni har på gång! Gjutningen hemma hos er såg otroligt proffsig ut. Till och med bra arbetshöjd för dem som göt! Imponerande!
  Bäcken är jag avundsjuk på. Kanske jag skulle!

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Det är sååå kul med lite nya projekt och erat kommer att bli supersnyggt. Ska bli spännande att se det färdiga resultatet.
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera