måndag 15 april 2013

Trädgårdsmässan igen och diverse annat.

Vi har besökt mässan två gången det här året. På lördagen var vi inbjudna på mingel för 1000-trädgårdar och vi beslöt att vara med för att få lite nyheter om evenemanget. Gunnel Karlsson berättade lite om historien bakom det hela och hur det hade varit när hon öppnade sin trädgård. Det hade gått bra med alla dessa besökare som lotsades in i omgångar , hon hade ju över långt 1000 som ville se hennes trädgård. Sen var det en tjej från Lycksele som berättade om sina erfarenheter från förra året. Numera har 1000-trädgårdar evenemanget samarbete med Studiefrämjandet som skall se till att vi får underlag och information inför nästa visning som blir den 29 juni 2014. En anledning att byta tid är att det var lite problem med att få ut materialet från vissa studieförbund förra gången då de flesta har semester under juli- augusti och jag tycker det blir bra med att visa trädgården en annan tid än augusti då mycket blommat över.
 Gunnel hade ordnat med ett litet tävlingsformulär man skulle svara på,  med utlottning. Bertel vann detta lilla söta odlingskit så nu blir det fönsterodling av det.
När vi ändå var på mässan igen så passade jag på att köpa några aurikler också från www.alpine-peters.de . Det går ju att köpa via deras hemsida också och det finns mängder att välja på.
Tyvärr blommar dom inte ännu men  man kan ju gå in på deras hemsida om man vill se hur dom ser ut.De är uppdelade i olika kategorier och jag köpte följande. Primula x auricula Pippin LC, Sibsey D
Serenity GES, Der wolf und die sieben Geislein GNF,  Rolts GNF. Jag lägger in bilder när dom blommar hos mig. Jag kommer att försöka ha dom ute ,kanske med tak, och inte i krukor. Jag får blanda i mycket sand i upphöjd rabatt där dom planteras så att det blir väldrenerat . Det blir spännande att se om jag klarar det..
I går hade vi jättefint väder och äntligen varmt så jag försökte vara ut i trädgården. Mycket av snön har faktiskt försvunnit men det är väldigt blött och sumpigt och tjäle i marken . Trädgården ser bedrövlig ut just nu, väldigt skräpigt och många buskar som har knäckts under vintern.Nu blir det att ta i med upprensning när det torkat upp lite. Fortsättning följer/Carita

5 kommentarer:

 1. Så fina inköp av fina auriklar han har alltid så fina auriklar och för att tala om blåsipporna som man brukar stå och drägla över:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 2. Tyvärr kunde jag inte delta i minglet men hade ju ändå turen att få träffa både er och Gunnel.
  Hittade också en hel del spännande växter bla. hos Alpine Peters.
  Superläckra Aurikler, köpte bla. 'Helen' och 'Helen Ruane'.... undrar varför det blev just dom ;=)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Härligt med Auriklar, har inte några ännu men det står på önskelistan! Jag har också börjat röja lite i trädgården och det är en hel del som tagit skada i vinter, knäckta grenar och liknande. Det är bara och kavla upp ärmarna!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Visst var det skönt att äntligen kunna vara ute i trädgården igår?
  Lycka till med alla dina fina Auriklar!

  SvaraRadera
 5. Så trevligt att besöka mässan jag får hoppas att jag kommer iväg nästa år.

  Auriklarna blir spännande att se när de blommar jag skall kika in på sidan.
  Jag har köpt fröer från Rob´s de har kommit upp massor så de hoppas jag växer och blir fina i blommningen. Jag vet inte hur de kommer att bli för det var blandade fröer. Det tar ju något år innan de blommar.
  Grattis till en riktigt fin vinst.
  Ha det gott

  SvaraRadera