fredag 12 april 2013

Trädgårdsmässan i Älvsjö


I går torsdag besökte vi årets trädgårdsmässa, ett årligt återkommande evenemang som man bara måste besöka om man är trädgårdsnörd. Vi var där tidigt för det är skönt att kunna gå lite obehindrat innan det kommer så mycket folk. Det verkar som om många hade kommit på den tanken för jag tyckte det var många besökare redan tidigt.
 Jag tyckte årets mässa var rätt bra, mera växter till försäljning än tidigare upplevde jag att det var. Det fanns en hel del lite mera udda växter som jag gärna ville ha bl a fina sippor och andra vårblommande. Jag tycker ju att dom är lite dyra men jag köpte i alla fall en Anemone nemorosa ´Green Crown´ . Jag fick också hem en Anemonella thalictroides Jenny, rosablommande, jättesöt.  Jag köpte också en Iris regelio cuclus Teucros , en svår art tror jag, den skall bakas och ha torrt o varmt på sommaren, få se hur det går här. Jag måste väl göra ett tak om den skall stå ute. Sen blev det en Helleborus hybr.  en Camassia Blue Melody och en Adonis amurensis ´pleniflora´. Men den bästa är, hoppas jag, en Sanguinaria canadensis ´Rosa´. Den skall vara rosablommande, lite rosarandig på utsidan och ljusare på insidan enligt bilden. Jag hoppas verkligen att den blir så när den blommar.

Förstås träffar man en hel del trädgårdsbekanta att prata med så det tar en stund att ta sig runt. I övrigt var det som det brukar, väldigt många matstånd, lökar från Holland, olika anläggningar och trädgårdsverktyg, mycket olika växtstöd och diverse annat trädgårdspynt osv.
Sedan fanns ju balkongerna som vi tom röstade på i år. Pia Myrberg med Torvans trädgård var en av kreatörerna och den var faktiskt finast tyckte jag . En balkong var inredd i svart o vitt som också var lite udda , men inte riktigt min smak. 
Vi skall tillbaka till Mässan i morgon så vi får se hur det utfaller.Fortsättning följer/Carita

 Kreatör Pia Myrberg
Pias balkong
Svart o vitt


Inköpt på mässan.

4 kommentarer:

 1. ÅÅ den rosa blommande blodörten kan jag också tänka mig...men även i år stannade jag hemma. Ha en trevlig dag imorgon på mässan, med era inköp:)
  Ha en underbar helg!!

  SvaraRadera
 2. Vilka fynd du har gjort! Den Helleborusen hade ju en fantastisk färg!
  Jag skall på mässan imorgon. Lördagen är förmodligen den sämsta dagen ur "trängningssynpunkt", men det blir nog bra i alla fall. Kul att höra att det finns intressanta växter iår.....det har jag saknat tidigare!
  Trevlig helg!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte också det var en bra mässa i år! Mycket intressant att titta på och mycket inspiration, precis som det ska vara!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 4. Vad härligt och fina udda växter du fyndat. Visste inte ens att det fanns rosa blodört, det låter snyggt!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera