torsdag 4 april 2013

Det som göms i snö.........

kommer upp i tö, äntligen , fast det är mycket kvar. Nu kan jag se lite barmark här och där, allt står ju bara under snö och is och väntar, precis som jag. I dag kan jag se en hel del små uppstickare av crocus, några snödroppar och en fylld vintergäck vill ha sol på sitt ansikte. Vi har haft underbara soliga dagar som smälter snö men nätterna är ännu kalla så det går långsamt. På vissa ställen där det varit drivbildning är det fortfarande massor. Det är helt förunderligt att växter är så tåliga och har en livskraft som inte liknar något annat. Varje vår är jag lika otålig , jag vill ju att allt skall synas på en gång, ser jag inget så tror jag alltid att det mesta har dött. Jag skottar faktiskt ut lite av drivorna i solen så att det skall går lite fortare med snösmältningen.
Nästa aktivitet blir trädgårdsmässan i Älvsjö. Temat i år är ju odling av  ätbara växter o grönsaker. Jag har lagt ner nästan all sån odling i vår trädgård sen barnen flyttade ut. Det vi odlar är tomater o gurka  i växthuset. Vi har anmält oss till mingel med projektet ´1000 trädgårdar´, det blir spännande och kul att se vem vi träffar där. Fortsättning följer/ Carita
Fikabänken har dykt upp ur snödrivan

Kallbänkarna kommer jag inte in i ännu

Vintertåliga blommor, Bertels vinterhobby gjort av metallskrot, klimatsmart återvinning.

7 kommentarer:

 1. Å så fina dom där metallblommorna är.Kram

  SvaraRadera
 2. Ser ni har samma lika i väder som jag. Vilka underbara blommor Bertel gör!!
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 3. Heja Bertel! Detdär var riktigt snyggt och denna vår får dom verkligen glänsa i ensamt majestät.

  Fint och finurligt!

  SvaraRadera
 4. Så kul att hitta en blogg från en trädgård i "närheten"! Och vilka fina blommor där i snön! Jag tittar in snart igen :)

  SvaraRadera
 5. SÅ ser det ut hos oss också - snö, snö, snö. Men det blir liiiite bättre för varje dag och nu hoppas jag på att få se krokus snart (även om spirorna bara är ett par cm höga ännu).
  Vilka underbara blommor Bertel gör!

  SvaraRadera
 6. Fantastiska blommor Bertel gjort, han är verkligen konstnärlig! Jag har också varit ute och skottat fram snö i solen så att det tinar fortare, man börjar ju känna sig lite otålig. Man måste hjälpa våren på traven i år för det går lite trögt! Vad roligt att ni ska till mässan, då kanske vi ses där./ Kram Titti

  SvaraRadera
 7. Här får jag bara vänta men tillslut så
  kommer förhoppningsvis värmen så att snön smälter bort.
  Nu får jag njuta av fint vårvinterväder.

  Så läckra blommor Bertel har gjort.
  Härligt med mässan ,jag skulle hemskt gärna vilja vara där också men det får bli ett annat år.

  Trevlig Helg

  SvaraRadera