torsdag 18 april 2013

Äntligen lite vårväder

I dag har regnet strilat ner , ett tätt fint vårregn. Nu har all snö försvunnit, det finns bara ett par små isfläckar kvar. Det känns skönt att jag äntligen skall kunna ta tag i vårarbetet på allvar. Det är fortfarande väldig sumpigt på gräsmattan och överallt egentligen men jag har ändå börjat rensa bort gamla löv som ligger som ett täcke och som nu hindrar värmen att gå ner i jorden och tina bort tjälen.
Under lövmattan spirar det av allt möjligt bl a hade Jeffersonia diphylla stora knoppar på väg upp och olika Corydals är på väg upp på många ställen. I går var det jättefint vårväder och då passade jag på klippa ner och rensa bort perenner och nedfallna kvistar, klippa bort avbrutna grenar  och annat skräp.
Nu har Crocusen börjat slå ut och en hel del andra vårblommande.
Och sen har vår nyinköpta Sanguinaria canadensis ´Rosa` slagit ut sina ljust rosa blommor, den står kvar i sin kruka i uterummet och är väldigt söt.
Nu hoppas jag på bra väder i helgen så att jag kan fortsätta med trädgårdspysslet. Fortsättning följer...
Carita.
Crocus Pickwik

Crocus Queen of Blue ?

Eranthis hyemalis Flore Pleno

Sanguinaria canadensis ´Rosa`, svagt rosa på utsidan vit på insidan


6 kommentarer:

 1. Ja, nu är det härliga dagar! Jag har också börjat rensa bort lövtäcket i rabatterna. Det ser ut till att vi får fint väder i helgen - hoppas det!

  SvaraRadera
 2. Ja, nu är det härligt att värmen äntligen kom och man kan börja arbeta i trädgården igen! Det har verkligen kliat i fingrarna senaste veckorna. Så mycket fint som blommar hos dig!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 3. Vi har mycket fint att se fram emot nu när snön äntligen är borta.Kram.

  SvaraRadera
 4. Det är så vackert med alla vårblommor! Ja alla bilderna på mitt inlägg idag är dagsfärska. Snön smälte bort på dessa rabatter i må-tisdags och under snön hade det vuxit och en del redan börjat blomma! Nu är det härligt!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera
 5. Så fantastiskt fint. Sanguinaria canadensis är helt makalös. Visst är det härligt att våren kommit hit till Södertälje.

  Jag skrev på ett inlägg tidigare att jag följer er blogg och ni skrev att det inte gick att se. Jag har inte min blogg på Blogspot utan på Wordpress, det är nog därför. Jag har lagt in er blogg i min bloggroll så jag kan följa den men det ser nog inte ni, det är förklaringen. Och ja, det var jag som skrev ett litet reportage på min blogg om er fina trädgård.

  Önskar er en fortsatt fin helg!
  Anita

  SvaraRadera
 6. Så underbart. Den där dubbla vintergäcken vill jag också ha:)
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera