onsdag 10 april 2013

Äntligen har jag fått ..........

mina beställda irisar från England. Dom kom lite senare än dom brukar  på grund av vädret. Jag hade kontakt med plantskolan som talade om det och det var bra för nu måste den värsta kylan vara över.
Plantorna ser hyfsade ut så jag hoppas dom tar sig bra. Till att börja med får dom stå i krukor för det går ju inte att plantera ut något i snö och tjäle. Iris sibirica planterar jag i vanliga rabatter, det brukar gå bra men dom vill ha mycket fukt så man får vattna ordentligt, i synnerhet när dom är nyplanterade. Jag köpte också en skäggbärande, den vill ju stå i full sol för att blomma , i väldrenerad jord som inte är surjord. Den kan man med fördel gödsla på hösten med lite PK-gödsel (höstgödsel) för blomningens skull . Det börjar bli fullt i vårt uterum så nu måste det bli varmare snart. I morgon skall vi till trädgårdsmässan också så nu gäller det att att hålla i pengarna. Fortsättning följer/Carita4 kommentarer:

 1. Vad roligt att dina Iris kommit! Hoppas nu det stämmer att det ska bli mildare för usch vad trött man är på den här vintern! Ha det så trevligt på mässan!/ Kram Titti

  SvaraRadera
 2. Så spännande att se hur de kommer att bli när de växer till sig! Milda nätter är vad vi längtar mest till, efter mässan är det definitivt dags!

  SvaraRadera
 3. Åh, vilka läckra Irisar du har köpt! Det verkar som att det äntligen är lite varmare nätter på väg - hoppas det!

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt paket ni fått! Ja men nu måste väl det bli vår snart!

  Ha så kul på mässan!

  Kram Ulrika

  SvaraRadera