måndag 18 juni 2012

Riksmötet 15-17 juni i Linköping

Vi var på Trädgårdsamatörernas riksmöte under helgen som gick. Det blev en intensiv trädgårdshelg som det brukar, inte en minut utan aktivitet. Den här gången var det tydligen flest deltagare någonsin, ca 530 st. Allt fungerade jättebra. Under mingelaftonen hade vi tur med vädret som var soligt och fint och maten var god. Maten var god överlag hela helgen och serveringen fungerade perfekt fast vi var så många som skulle matas.
Lördag och söndag förmiddag ägnades åt att besöka trädgårdar. Det blev 9 st totalt för vår del, 6 på lördag och tre på söndag. Vi fick se ett varierat utbud av trädgårdar. små och stora, mera lantligt belägna och i tätorter, på en mosse och en japansk, bl.annat. Efter detta kännar man sig rätt fullmatad av intryck som man sen får sortera efter bästa förmåga. Alltid får man någon ide med sig hem som går att omvandla till nåt bra i sin egen trädgård.
På söndag efter lunch var det bara att vänta på höjdpunkten, växtmarknaden. Vi hade tur med vädret nu också, fast det kom några droppar regn men molnen försvann igen. Det fanns mycket växter att välja av från ca 30 säljare.
Jag hade ingen 'måste ha lista' och skulle egentligen inte köpa något på grund av att det börjar bli fullt. Det blev i alla fall 12 st 'småttigar' till grushögen + en lottvinst från lotteriet på lördagkvällen, en Astilbe japonica 'Red Sentinel'. Den är knallröd och jättefin.
Efter allt det här var vi nöjda och började hemfärden.
Unden dom här dagarna har jag försökt att ta några bilder i trädgårdarna men det är svårt att välja ut intressanta bilder. Här nedan är i alla fall en från varje trädgård.
Ha en fortsatt bra trädgårdssommar/Carita
Stora rabatter med perenner/Strålsnäs

Tänk att ha en egen sjö/ Mjölby

Här kände man sig iakttagen/Väderstad

Att bo på en mosse går tydligen också/Omberg

Snyggt och stilrent/Vadstena

Lite japanskt/ Vadstena

Nyanlagt på landet7Ljungsbro

Snyggt och prydligt/Borensberg

Intressant material/ Klockrike
     

3 kommentarer:

  1. ÅÅ vad jag önskade att jag hade haft tid att vara där, men kanske nästa år:)
    Ha en underbar dag!!

    SvaraRadera
  2. Vackra trädgårdar - duktig fotograf. Har besökt trädgården i Klockrike en gång och skulle gärna återvända, den var otroligt vacker!

    Gunilla /Hagtorpet

    SvaraRadera