fredag 11 januari 2019

Drömmar

Nu drömmer jag om att det blir en underbar vår och sommar med värme och vatten. Trots att det nästan var för varmt förra sommaren vill jag gärna ha sol och värme igen men jag hoppas förstås att vi kan få perioder med regn i lagom mängd och vid rätt tillfälle. Känslan förra året blev lite kuslig.
 Jag drömmer om att den här rabatten som jag gjorde om förra våren blir som jag tänkt och att alla lökar som jag glömt att jag plantera kommer upp.Här  nedan vill jag att irisarna som jag grävde upp och planterade om  tar sig  och börjar blomma igen. Det var en några år gammal rabatt där rizomerna bildat en tjock matta


 Sen vill jag se alla pionerna blomma, i synnerhet, de nya som jag planterade i en omgjord rabatt. Jag är dessvärre rädd för att några av dom ficka torka för mycket och kanske inte tar sig på grund av det.

 Sen vill jag se den här omgjorda rabatten med stålringar prunka av echinacea, jag fyllde alla ringarna med olika sorter och hoppas att dom överlever vintern.Och så vill jag se favoritrabatten nedan full av små tulpaner och andra lökväxter  tidigt på våren. Där har jag också planterat många nya lökar av olika slag.
http://tradgardsfagring.blogspot.com/, här kan ni se andras drömmar. Carita

4 kommentarer:

 1. Mycket att se fram emot. Nog finns det gott om drömmar som kommer att slå in där.
  Trevlig helg!
  Anette

  SvaraRadera
 2. Det är underbart att få drömma det ser fint ut och jag tror nog att många av dina drömmar kommer att slå in och snart är vi där och får då se resultatet.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 3. Hej Carita!
  Så fint du gjort i rabatterna, tror säkert det blir fint till våren. Har en pionrabatt som jag borde gräva upp och flytta, står för skuggigt, så de vill inte blomma.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 4. Låter som härliga drömmar allihop. Och jag håller tummarna för att vi får en härlig säsong :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera