fredag 15 december 2017

Vintertid

Vi kom hem igår kväll efter två  veckor i Spanien och möttes av snö och slask efter att ha tillbringat ett antal dagar i strålande sol, för det mesta, En dag hade vi lite regn. Höst eller vinter har drabbat Spanien också men bara på nätterna än så länge. Det var från 4-7 grader på natten men 17-24 på dagarna  så vi var nöjda med det.
Omgivningarna där är allmänt bruna efter den torra sommaren och inget blommar i naturen just nu. Det finns förstås en massa  odlingar som är gröna och fina efter all bevattning och bouganvillean blommar nästan alltid känns det som. 
Nu är det åter till  vardagen och alla julbestyr som jag inte gjort något åt. Det ska bli kul. Jag har ingen planering alls om julen just nu så det blir som det blir med den. Jag måste i alla fall försöka ordna med några julblommor.
Ute regnar det och den snö som har kommit försvinner förmodligen.

 Stranden vid Mar Menor, saltvattenlagunen
 Den här gången ägnade vi mycket tid åt olika vandringar i naturen. Vi besökte ett stort område som är ett naturreservat  Calblanque ,där kan man vandra i dagar om man vill. Det finns vandringsleder som går kors och tvärs över kullarna och bergen och man får egentligen inte gå i själva naturen  utan hålla sig till lederna.
 Nästa gång ska vi försöka gå här på våren  och förhoppningsvis blommar alla dessa små växter som finns då.

 Så här ser nog ett äkta stenparti ut.

 Och så finns det milslånga sandstränder som man kan vandra på och ta sig ett dopp i Medelhavet om man vill.
Jag har massor av bilder så det blev lite svårt att välja, kanske lägger jag in en och annan bild senare också.

8 kommentarer:

 1. Mitt ex familj hade ett hus vid Mar Minor. Och jag minns de långa stränderna vi åkte till en bit bort. Känns lockande med sol och bad just nu.

  Ha en fin helg med julförberedelser! Carina

  SvaraRadera
 2. Välkomna hem! Förstår att det blev en chock att komma hem till all slask. Vilken härlig fotokavalkad du bjuder på. Den nedersta bilden, där skulle jag inte ha något emot att promenera.

  Önskar er en skön helg!
  Anita

  SvaraRadera
 3. Vilken skillnad, över 20 grader och så hem till Sverige med vårt trista väder!
  Här hade vi faktiskt frost i morse, vilket kändes riktigt skönt efter allt regnande. Men när gubben min gick ut med Santos så började det regna.....
  KRAM och trevlig 3:e advent!
  Susie

  SvaraRadera
 4. Ciao! Hai un bellissimo blog e delle bellissime piante, complimenti, ti seguirò con piacere :)
  Un saluto e una buona domenica!

  SvaraRadera
 5. Välkomna hem, Ja, Där kunde man verkligen tala om stenparti 😊
  Trevlig 3:Tja advent!

  SvaraRadera
 6. Hejsan!
  Vilken chock att komma hem till slask och kyla! Men, nu är du boostad med D-vitaminer och kommer att klara dig fint över jul och nyår och vips - det är nästan vår :-)!
  Ha en mysig tredje advent!
  /Anja

  SvaraRadera
 7. Så härliga bilder, vad skönt att åka i väg till ett varmare land och njuta av sol och vackra vyer det kan man behöva nu när vi befinner oss i den mörkaste av tider, men snart vänder det om bara några dagar.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 8. I really like your site and content so much,thanks for sharing the information keep updating, looking forward for more posts.

  ดูหนัง

  SvaraRadera