lördag 30 december 2017

30 december 2017

Tog en sväng till i trädgården och tog dessa bilder idag. Det ligger lite frost på gräset och skräpet som finns men allt ligger redan i startgroparna . Vi kommer troligtvis att få vinter nu några veckor  för det kan ju inte fortsätta med det här vårlika vädret så länge till. För växternas skull hoppas jag på lite snö och några minusgrader i januari och februari,
 Julrosen som jag köpte i mitten av december och planerade ut ser så här fin ut.
 Någonting på väg upp, troligtvis crocus. Jag såg också snödroppar på väg på ett annat ställe.
 Julros  'Wester Flisk' i knopp,
 och en rhododendron som väntar på våren.
Men fortfarande är det frost . Blåsippan ser fin och grön ut.

10 kommentarer:

 1. Hej Carita!

  Borde vara perfekt väder för julrosorna nu, här blommar den vita också sedan mitten av november. Jag är hoppfull om att vi får snö i vinter, såklart det måste falla snö, än har vi mycket vintertid kvar.

  Ha det så bra !

  SvaraRadera
 2. Det ser onekligen ut mer som vårbilder än vinter, mem även jag hoppas på lite snö innan det är dags för den riktiga våren.För två veckor sedan tog jag bild på en vilsen Gullviva som blommade!!
  Önskar dig Gott nytt år!

  SvaraRadera
 3. Hej Carita!
  Inte kan man tro att det är slutet på året, men ser likadant ut här.
  Får nog gå ut och kolla om mina Narcisser blommar fortfarande.
  Ha det bra /Marika

  SvaraRadera
 4. Fina vårtecken så här före vintern för så är det väl ändå gissar jag. Skulle också gärna se att det slutade regna.

  Gott Nytt År! Carina

  SvaraRadera
 5. Vintern kommer säkert. Det är lätt att glömma den eftersom det nästan är vår, i alla fall i våra drömmar.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera
 6. Hoppas lökarna inte tar alltför mycket stryk när de redan tittat upp. Vintern har ju inte ens börjat ännu. Även här är det vår i luften varannan dag ungefär.
  Gott nytt år
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Får hoppas att dina fina vårblommor tar det lite lugnt för än så är det ju vinter.Din vackra Julros gör vad den kan för att förgylla din tillvaro.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 8. Vår här också, nästan. Men snart blir det kallare, det brukar det ju bli i jan-feb. Hoppas vintern blir snäll mot växterna så det inte blir iskuber runt allt.
  //Helene

  SvaraRadera
 9. Skönt att se liter blommande/knoppande växter. Pfrecis vad man behöver just nu när vi har 2 dm med snö som legat i ett par dagar - inte kul, men förmodligen bra för växterna!
  Jag har för mig att ni hade en diadembuske för några år sen. Har jag rätt - och i sånt fall lever den!? Tänkte skaffa mig en sån - om jag hittar nån - och ha i växthuset.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 10. It’s really a great and helpful piece of information. I am happy that you simply shared this helpful information with us.

  ดูหนัง

  SvaraRadera