fredag 29 december 2017

Snart nytt år

och nya händelser att se fram emot. Som tur är så har man ingen aning om vad som kommer att hända, det är ju faktiskt spännande. Jag hoppas på att det händer mest roliga saker men  men livet är ju sånt att vad som helst kan hända när man minst anar det.
Nu ser jag i alla fall  emot en fin vår snart och inte en sån vi hade förra året som var förödande för en del vårblomning. Jag väntar på beställda frön så att jag kan börja så och ställa ut i kylan och snön, om vi får någon. Än så länge är det helt bart och all snö vi hade har regnat bort. 
Tog faktisk en tur i trädgården i går och jag ser en hel del lökväxter som är på väg med små gröna toppar. I övrigt är det rätt brunt och tråkigt bland alla perenner så att fota i trädgården nu blir rätt trist.
 Det är ju det här jag ser fram emot , alla krokusar som blommar. Bilden tagen i april förra året.

 Här var mycket på gång i april
 och den här blåsippan är bland dom tidigare sorterna.
 Vita krokus gillar jag också, alldeles lysande vita är dom här.
 Och sen corydalis som är en favorit på våren

 som också kan bli så här tillplattade av snö  15 april 2017.
 Som sagt, inga blommor just nu men två ekorrar som äter vid fågelborden varje dag. Jag vet inte om det är ett par men dom verkar i alla fall inte kunna hålla sams. Råkar dom träffas så blir det ett fasligt liv mellan dom. Nu har vi fågelbord på två sidor om huset och för det mesta håller dom till på varsin sida.

Jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År. Carita

9 kommentarer:

 1. Hej Carita! Tack för din kommentar hos mig! Vi passerade ert hus och trädgård för bara en halvtimme sedan då vi var ute på vår eftermiddagspromenad med hunden :) Jag minns när vi var och besökte er i våras, då vi pratade om den konstiga våren och bevattningsförbudet. Vi hoppas verkligen att nästa år blir ett bättre trädgårdsår. Och så mycket vatten som det kommit nu borde det väl innebära att vi ska slippa bevattningsförbudet. Vi håller tummarna.

  Så vackert det är att se vårblommor även om en del fått snö över sig. Men så är det ju i april.

  Kul med ekorrarna. Och att dom håller till på varsin sida om huset. Här är det mest gråsiskor. Vi har enorma flockar på säkert 40-50 fåglar. Har aldrig sett så många, har faktiskt bara sett någon enstaka förut. Men dom är fina med sina röda huvuden.

  Nu hoppas vi på ett härligt kommande trädgårdsår.
  Gott Nytt 2018 till er båda!

  /Anita

  SvaraRadera
 2. Hej på er!

  Ja, hoppet lever alltid om att det skall bli en fin säsong. Jag minns den hemska våren i fjol som tog död på ganska många av mina städsegröna växter och de flesta blomknopparna på Rhododendron frös. Sedan den förfärliga torkan under sommaren, det vill vi inte ha tillbaka.

  Tiden går så fort numera, tom tråkiga november bara försvann. Nu hoppas jag på ett rejält snötäcke som fyller på grundvattennivåerna, det är ff långt under det normala där vi och ni bor.

  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 3. Hoppas verkligen att vi får en bättre vår 2018.Våren som var var inte något att längta efter.Och så lite regn som vi fick.Men det har vi fått nu istället.hade gärna tagit emot lite snö som skydd för växterna.
  Ha ett Gott Nytt År.

  SvaraRadera
 4. Att våren ligger i startgropen såg jag idag. Det gäller verkligen att njuta av varje dag oavsett väder.
  Gott Nytt År till er båda!
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Har också sett att våren ligger i startgroparna med Adonis och snödroppar som de första. Men jag plockade in lite björkris till en bukett och blev väldigt förvånad - det var gröna knoppar i riset.

  Gott Nytt År! Carina

  SvaraRadera
 6. Härliga vårbilder - men har det redan kommit upp knoppar hos er!? Jag blir nog tvungen att ta en runda i trädgården i morgon. Idag hanns det inte med, jag hade fullt upp med rastningar och prommisar med Santos nu när gubben min inte är hemma och kan ta dom längsta turerna.
  Kram och GOTT NYTT ÅR
  Susie

  SvaraRadera
 7. Hej Carita!
  Så fina vårbilder som gör att man längtar lite extra. Ekorrar gillar jag, men har inte sett till min besökare på ett tag.
  Önskar er allt gott för det nya året.
  /Marika

  SvaraRadera
 8. Tittar in för att önska gott nytt år!
  Det är inspirerande att gå igenom fotoalbumet för att planera nästa år. Det blir nog ett toppen-år! ♥

  SvaraRadera
 9. Thank You for sharing your article, This is an interesting & informative blog. It is very useful for the developer like me.

  ดูหนัง

  SvaraRadera