fredag 24 november 2017

Blommig fredag- Färger

Trevligt med lite färg, det behöver vi verkligen nu. Snön vi fick häromdagen försvann i ett huj och nu regnar det  och är +7 grader. Allt är lika grått och mörkt som tidigare.
Blomsterlander har öppnat en ny affär i Södertälje idag så vi åkte dit för att kolla läget. Parkeringen var full . Vi köpte två julrosor till ett bra pris + mat till fåglarna. Mer än så blev det inte.
 Här kommer några bilder, alla tagna i maj månad.  Backsipporna tillhör mina favoriter på våren och dom finns i många underbara färger nuförtiden.


 Presidentsippan är en annan favorit med sin underbara ljusblå färg.
 Och så tulpanerna förstås, dom illröda och en lite mer dämpad röd.

 En ny favorit som blommade första gången i år, Enemone ranunculoides' Muku'.
Och så iris, alla dom blå som finns, helt underbara.
Vill ni se flera färger gå in på Bland rosor och bladlöss.
Ha en fin helg. Carita

5 kommentarer:

 1. Det är få saker som slår vårfärgerna. Då längtar men och ljuset kommer tillbaka och sätter extra ljus på det som kommer upp. Presidentsippans ljusblå färg är verkligen något alldeles extra.
  //Helene

  SvaraRadera
 2. Hej Carita!
  Backsippan är en favorit hos mig, tyvärr har jag ingen större tur med dem, de försvinner, efter ett tag.
  Din länk från Blommig Fredag, fungerar inte.
  Trevlig helg!
  Marika

  SvaraRadera
 3. Förstår att du gillar Backsippan den är ju så otroligt söt. Nog är det underbart att vi snart går mot ljusare tider igen för våren är ju så ju en sån härlig tid när Tulpaner och alla vårblommor tittar upp igen och vi åter får färg i vår tillvaro.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 4. Er majträdgård innehåller så mycket vackert. Backsipporna är fantastiska, jag har ju sett dom i verkligheten. Vi var också på ett besök på nyöppnade Blomsterlandet. Jag kunde ju inte gå så mycket pga knät men jag fick också med mig ett par julrosor och så blev det några amaryllisar. Kul ändå att Plantagen fått lite konkurrens. Och dessutom så tar det bara 10 minuter för mig att promenera till Blomsterlandet. Det är ju inte fel.

  Ha en fortsatt skön söndag!
  /Anita

  SvaraRadera
 5. Jag blir alldeles pirrig när jag ser dina Maj-bilder. Känns så avlägset men det går fort :)

  Blomsterlandet är vår favorit här. Men tillskillnad mot plantagen så är Blomsterlandet "egna" och det innebär ju att alla är olika :)

  Ha en fin advent!

  //Veronica

  SvaraRadera