fredag 3 november 2017

Blommig Fredag -Månadens bild

Valde ut några bilder som får utgöra månadens bild. Trädgården förbereder sig för vinteride och jag önskar att jag kunde göra lite så också. Det är inte min favoritårstid vi har framför oss., i synnerhet inte november. Den är liksom ingenting, bara någonting mittemellan. December är i alla fall trevligare med allt pynt och belysning man kan förgylla omgivningen med.
 Jag har inte gett upp att få se den här Aster Snow Flurry fullt utslagen men nu börjar det nog se lite sent ut. Vi hade lite frost i morse och vitt på marken.
 Ullungrönnen har tappat alla sina blad ner på stenpartiet. Dom kommer att få ligga kvar där som lite skydd.
Det är inte mycket löv kvar på resten av träden heller. Vi krattar och krattar och kör till återvinning, en del lägger vi på komposten för att få lite egen lövjord. Jag tycker det är skönt när allt äntligen kommit ner och jag kan låta trädgården vila. Då kan jag börja fantisera om hur nästa trädgårdssäsong ska bli, med blöta och torra perioder vid fel tidpunkt o s v.
Vill ni se flera månadsbilder gå in på Bland rosor och bladlöss.
Hoppas på en vacker Alla helgons helg med tända ljus för våra minnen. /Carita

9 kommentarer:

 1. Här känns det nästan som sommar - aif när man sitter inne och tittar ut på den soliga tomten! Men Rolle var ute med hunden i morse och det var bara +5 grader, så jätteskönt är det nog inte även om det blivit varmare tack vare solen.
  Här har det blåst så otroligt sista tiden, vilket har både för och nackdelar. Dom senare tänker jag inte gå in på, men fördelen är att mesta delen av dom nerfallna löven blåser bort från tomten eller lägger sig utmed nätstängslet - i rabatterna. Vilket man tackar för.....
  KRAM och TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 2. Hej Carita!
  Både vi och trädgården behöver ett avbrott. Håller med dig att november inte fyller någon funktion, men december piggar upp.
  Ha en skön helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Tycker också det är skönt att ta lite vila från trädgården nu i november. Jag har också en vit aster som blommar för fullt nu, och sedan ett par veckor. Det är alltid särskilt välkommet när de orkar blomma riktigt sent, eller riktigt tidigt på året.
  //Helene

  SvaraRadera
 4. Tänk om vi vetat hur säsongerna skulle bli :) Skulle så gärna ha ett facit över vintern redan nu. För hur ska jag göra med de frösådda små träden - vågar jag låta dem stå kvar i kallbänken...

  Låter som ett trevligt litet projekt att fundera över nästa säsong.

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 5. Så fina färger och stenpartiet är magnifikt med sitt nya täcke. Ja, det var förstås fint innan också.
  För mig är november en hinna-ikapp månad med sånt som släpar efter både inne och ute. Vädret får bestämma. Går det att vara ute prioriteras frisk luft.
  Önskar fin helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Stenpartiet är så fint - med eller utan höstlöv :-)!
  Visst är det skönt att koppla av från trädgården en stund och drömma om den nya odlingssäsongen...med brister och fel...

  Ha en fin helg!
  /Anja

  SvaraRadera
 7. Ja igår morse var det frost men idag vaknade jag till regn. Så synd att inte Snow Flurry verkar hinna slå ut. Tänk om vi kunde få en riktig mildperiod så du fick se den i full blom. Ullungrönnens blad är vackra var dom än befinner sig. Och nu ligger dom och lyser så fint i stenpartiet.

  Ha en fin helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 8. November är mest en tråkmånad som man måste ta sig igenom.
  Får försöka tänka positivt och kanske hitta på lite roligheter så man har något att se fram emot.
  Planera för nästa säsong är ju perfekt att göra nu.

  Trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Ja, november kan kännas som en mellan period då inget händer. En tid som jag brukar börja läsa böcker och återuppta mina promenader som jag sällan hinner med på sommaren då tiden går till trädgården:)
  Fin höstbild över er välordnade trädgård!
  Ha det fint!

  SvaraRadera