fredag 27 oktober 2017

Blommig Fredag- Förändring

Oj då, redan fredag, jag höll på att missa igen. Ibland känns det som om det inte händer något nytt i trädgården men ser man tillbaka vad som blivit gjort egentligen så har det hänt en hel del. Ibland önskar jag att jag fick börja om på en helt kal yta  men vi får hålla tillgodo med vår gamla trädgård och försöka fixa till nytt efter hand som vi tröttnar på att det hela tiden ser likadant ut.
 Här utökade vi en rabatt på baksidan intill en sittplats. Anledningen till det var att vi hade köpt på oss flera växter som vi inte hittade någon lämplig plats åt.Då får vi göra såhär.
 Och så fick vi en del överblivna stenar av grannen som vi ville använda och det blev ett litet stenparti.
Här är rabatten på baksidan är vi planterat i den. Nu har jag planterat en massa lök i den också så det är bara att vänta på våren.l
 Vid tomtgränsen mot grannen har vi grävt upp en ca 50-60 år gammal syrenbuske som brett ut sig med rotskott så det blev en hel del ny plats där, vid rådjursstaketet.
 Det här är en av våra första rabatter som vi gjorde för kanske 30 år sen som vuxit igen och där tog vi bort en markduk som vi lagt under för att inte få in träden rött i planteringarna. Numera lägger vi ingen markduk utan växterna får faktiskt samsas om utrymmet.
 En annan syren som också fick vika för spaden
 och sen är det bara att fylla i hålet och plantera. Där är redan fullt med olika växter och lökar.


Här har jag lagt ut krukor med växter för att se hur det kan bli. Numera är alla planterat och har vuxit till sig bra, hoppas bara att dom klarar vintern.
Vill ni se flera förändringar kan ni gå in på Bland Rosor och Bladlöss  och kolla på vad andra har .
gjort. Härlig höst/Carita

11 kommentarer:

 1. Så mycket ni har hunnit förändra och så fint det blev i en gammal trädgård så finns det alltid något som man måste ta itu med och förändra.Visst är det trevligt att invänta våren redan nu och i och med att man planterar lökar så blir det automatiskt att man skänker våren en tanke vilket är ganska så angenämt.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 2. Hej Carita!
  Det är en hel del som blir gjort, när man tittar i backspegeln. Så synd att syrenerna blir risiga och fula efter ett tag. De är ju så vackra när de blommar.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 3. Det går ju inte låta bli att förändra. Blev bra på nytt också.
  Vi har nog 100 meter syrener, som tur är har vi annan yta till själva trädgården. Än är det inte fullt.
  Trevlig helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 4. En helt kal yta skulle väl vara tråkigt? Ni har ju så mycket snyggt och uppvuxet att bygga på. Att bredda rabatterna är ofta snyggt och ger ett lagom stort projekt tycker jag.
  //Helene

  SvaraRadera
 5. Ni har så himla fint i er trädgård.Syrener är inte så lätt att bli av med .Jobbigt att gräva upp rötterna.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 6. For oss litt over gjennomsnittet hageinteresserte, skjer det vel alltid forandringer? Flott stenparti!
  God helg!

  SvaraRadera
 7. Fina partier ni skapat :) Och jag ler igenkännande när jag läser om hur ni utökar. Det är så jag gjort många gånger. Undrar också hur det kommer kännas när jag har en etablerad trädgård. Vet att jag vid förra huset ibland kände - jag vill börja på nytt...

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 8. Riktigt tilltalande förändringar! Ett vackert gjort stenparti. Att få sådana stenar av grannen är ju rena bingovinsten!

  Ha en riktigt god helg!
  /Anja

  SvaraRadera
 9. Jo det är ju så att det kliar i fingrarna att göra förändringar trots att "allt är klart"
  Men små förändringar är oxå förändringar och att dessutom plantera lökar som kommer nästa år blir en stor förändring!"
  Min rabatt där jag tog bort markduken ser rent ut sagt bedrövlig ut nu men jag hoppas det blir bra i vår/sommar!

  kram

  SvaraRadera
 10. Dere har virkelig gjort mange forandringer ! Det blir spennende å se til våren. Likte god steinbedet og steinene dere har plassert på det tredje siste bildet:-) Her har vi også fjernet det aller meste av markduk, og det er en ganske tung jobb.
  Ha en fin søndag/Eirin

  SvaraRadera
 11. Tur det finns gräsmatta så att man kan utöka rabatterna:)Sambon vill rama i alla rabattter, men vissa vill jag lugna mig med. Känner mig inte klar med formen på dom och han tycker att det räcker och är bra som det är. Nu kan jag smyg utöka utan att han märker...
  Gillar stenpartiet!
  Ha det gott!

  SvaraRadera