fredag 10 november 2017

Blommig Fredag- Månadens bild.

Ja det där med datorer är inte min grej, jag är glad att det mesta fungerar än så länge. Händer det något står jag där som ett fån.  Om man dessutom är bortrest går det inte alls bra.
Men nu tar vi nya tag med månadens bild och med risk för att bli tjatig visar jag den här igen, fast längre framskriden i blomningen.
Aster Snow Flurry som nästan har slagit ut helt, i alla fall hälften av knopparna. Längre än så här  blir det inte och så här mycket har inte varit utslaget tidigare så jag är riktigt nöjd med den.
 Och så lite vintergrönt, Empetrum nigrum 'Zitronella' kråkbär. Den är planterad för skuggigt hos oss, i sol ska den bli gulare. Men den håller sig vintergrön kanske lite mer brun så småningom. Den växer på en torvkant som vi byggt upp. Det syns inte på bilden nu men mellan dom klippta delarna  på kanten som hänger ner har jag planterat Ramonda, jag måste klippa mer på kråkbäret så att dom kommer fram.
 Mera vintergrönt.
 Och så blir det vinterbrunt, löven sitter kvar ända till våren. En vanlig avenbok som klipps två ggr per år, minst.
Crocus tommasinianus, snökrokus ger sig inte i första taget. Men nu tror jag den har lagt sig efter ett par frostnätter.
Vill ni se flera månadsbilder gå in på Bland rosor och bladlöss.
Ha en skön höst helg. Carita

11 kommentarer:

 1. Så fine bilder! Så flotte trær med vinterbrunt :)

  God helg!

  SvaraRadera
 2. Gillar vrån med det vinterbruna trädet och det väderbitna planket/väggen med dekorationer som ger ett rufft intryck. Snyggt!

  Trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Den första bilden den gick in i mitt hjärta så vackert.
  Trevlig helg.

  SvaraRadera
 4. Jättesnyggt med kråkbären. De är väl ätliga... ska googla. Aster Snow Flurry är jag också väldigt förtjust i.
  Ha det så gott
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Hej Carita!
  Snyggt med Snow Ferry som hänger ner över stenarna. Spännande Avenbok, gillar formen.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 6. Så vacker första bilden är helt ok att visa den flera gånger.Kråkbär har vi i skogen och dem kan man äta gjorde det som barn.Avenboken och planket gillade jag även, det behöver inte alltid vara blommor som är fint.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 7. Astern var jättefin och borde blomma bra hos mig på västkusten. Har aldrig tänkt på att odla kråkbär men jag har smakat på bären. De är sträva så det gnisslar om både tunga och tänder. Men ett vackert vintergrönt inslag. Tycker om att ha gröna blickfång på vintern men gillar hur ni format avenboken...

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 8. Helt nydelig den Astern over steinene!
  Mye fint her.
  God helg!

  SvaraRadera
 9. Den första bilden med astern som hängde över stenen var otroligt vacker!
  Jag tackar för grattiset till min bloggvinst. Tydligen hade den första som egentligen vunnit inte hört av sig, så jag blev dragen som vinnare istället. Otroligt kul - och vinsten var också jättebra; 300:- på Interflora!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 10. Mej oj, så vackert! Häftigt klippt är avenboken! Och astern....suck!

  Tack för de fina bilderna och ha det gott!
  /Anja

  SvaraRadera
 11. Läcker aster men din avenbok är urtjusig. Jag bollklipper också ett par men de har inte nått till det stadium du har på din. Det tar tid....
  //Helene

  SvaraRadera