fredag 16 juni 2017

Blommig fredag- Månadens bild

Himmel vad tiden går, jag kan inte förstå att det är Midsommar nästa vecka. Jag har liksom tappat en månad känns det som, jag nämnde det tidigare. Nu får man skynda sig att njuta och ta in allt , fast på kortare tid. Nu har allt tagit fart och det regnet vi fick för en vecka sen var räddningen men det behövs mycket mer.
I helgen som var besökte vi riksmötet i Kalmar. Vi var där alla tre dagarna. Full rulle från morgon till kväll, tidiga mornar och sena kvällar. Men roligt var det. Vi var väl ca 400 tror jag. Vår bussresa till dom olika trädgårdarna gick till Öland. Vi fick besöka sex olika trädgårdar som alla var vackra på sitt sätt, fast väldigt olika.På tal om torka så avundas jag inte dom deras klimat, torrt och sandigt, torrare än hos oss. Så jag ska inte klaga. Man kunde se på växtsortimentet att dom har sand och kalk i jorden.

Där bor ju många konstnärer av olika slag så i tre av trädgårdarna fick vi även se konst av olika slag, väldigt intressant och roligt det också.
På söndagen var det växtmarknad som det brukar och sortimentet var brett. Jag hade ingen önskelista men jag hittade en rams som jag länge velat ha. , Marianthemum purpureum, purpurrams. Och så blev det en trillium, en arisaema och några andra.
Nu till månadens bild, svårt som vanligt. Jag vill ha alla bilder till månadens bild. Nu valde jag ut bilder över trädgården, för bättre än så här blir det inte.
Fast favoriten just nu är en växt , Antirrhinum sempervirens PiPi, sådd från frön . Underbar.Plötsligt blev det en uppdatering av datorn så jag hann inte riktigt klart. Och så har vi haft ett trevligt trädgårdsbesök av vår svärdotter och hennes kompis som är trädgårdsintresserad.
Den här bästa tiden på trädgårds året är det fullt upp med att försöka fota också så att det finns massor av sommarbilder att bläddra i under vinterhalvåret. Nu blommar det mer och mer för varje dag och det är helt underbart i trädgården och naturen också.
Efter den vår vi hade trodde jag inte att allt skulle återhämta som det gjort. En liten lönn har vi fått ta bort helt och sen är det nog några träd som är väldigt osäkra. Dom får en chans till och står kvar så får vi se hur det går om ett tag.
Vill ni se fler månadsbilder gå in på Bland rosor och bladlöss.
Ha en fin helg. Carita

11 kommentarer:

 1. Härligt med riksmötet. Vilka fina översiktsbilder du visar. Det är svårt att få till det tycker jag. Snygg inramning vid altanen.
  //Helene

  SvaraRadera
 2. Haha... ja tiden, vart tar den vägen? Jag föll handlöst för ert trädäck med planteringen i mitten så läckert :) Har suttit och funderat och skissat på uteplats i eftermiddag.

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 3. Vilken fin lilja! Uteplatsen är också så fin. Ha en fin weekend.

  SvaraRadera
 4. Åh ,så fint ni har det, ja bättre än så kan det väl inte bli!! Frodigt och vackert, och välskött!

  Kram GUnilla

  SvaraRadera
 5. Vilken tur ni hade som kom till Öland men jag är också nöjd med mina trädgårdsbesök på riksmötet. Jag hälsade på er utanför Svanen och tackade för senast eftersom jag besökte er fina trädgård för tre veckor sedan. Den gula liljan väcker ett habegär.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Ni har så fint i Er trädgård förstår att Ni hade trevligt på Er resa det brukar vara det.Jag känner samma sak att vi fått en månad kortare nu får vi hoppas att vi får tillbaka den senare på något sätt men då går vi ju mot hösten och det är inte alls samma sak.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 7. Vi har nog inte fullt så torrt som på Öland - tror jag! I alla fall inte så här en bit in från havet, men just i år har det varit extremt torrt ändå. Så idag blir vi tvungna till att ägna oss åt vattning. Igår kväll när jag gick en runda såg jag nämligen att det började sloka i pallkragslådorna och "långrabattens" små träd och buskar så inte så glada ut. Nu har vi ju brunn så vi kan vattna ordentligt med hjälp av en bevattningsslang som ligger i den, plus att vi har en bevattningspinne som vi flyttar mellan pallkragslådorna - så det blir ett skönt jobb idag. Men...vi ska försöka hinna med lite annat också!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 8. Så fina bilder, och en Lilja som redan slagit ut. De är mycket senare hos mig. Vi har fått en hel del regn men nu är det soligt och varmt igen. Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 9. Undrar också vart tiden tog vägen. Maj o halva juni redan borta!!
  Grönt och fint ser det ut hos er. Så söt din Spanska Lejongap ser ut!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 10. Nekter å tro at det er midtsommer om bare noen få dager :o
  Vakkert nå, ja :)
  God helg!

  SvaraRadera
 11. nice article great post comment information thanks for sharing.
  หนังใหม่

  SvaraRadera