fredag 2 juni 2017

Blommig Fredag- Kan det bli bättre

Kan det bli bättre än det är just nu. Ja allt kan alltid bli bättre men just nu är det min bästa tid i trädgården och så kommer det att vara ända fram till midsommar. Vad som kommer sen vill jag inte tänka på. I år känns det som jag missat en månad. I maj brukar jag göra en massa i trädgården, dela, plantera om och skola om frösådder. Det får jag börja göra nu i stället, om det kommer något regn. Vi har fått 6 mm , tunnorna blev nästan fulla.
Tänk att det blev grönt och fint och blommigt helt plötsligt, utom vissa buskar som kanske dött.  Helt otroligt att nästan allt ser ut som det brukar, det trodde jag inte i maj månad.
 Vy över trädgården taget från trappan till uterummet.

 En morgon när solen strålade som värst tog jag en runda för att ta bilder på olika platser i trädgården. Lite svårt att ta foto då  med alla skuggor och dagrar.

 Glaucidium palmatum, lunddocka när den är som bäst.
 Rhododendron ´Fantastica´ som klarade sig från frostskador Magnolia ´ Yellow Bird ´ slår ut sin första blomma.
Nu är det bara att njuta av all prakt i trädgårdarna. /Carita.
Andras tema på ´Kan det bli bättre kan ni se på Bland rosor och bladlöss


8 kommentarer:

 1. Vackra bilder över en vacker trädgård!

  SvaraRadera
 2. Fina bilder! Där kan man inte ana eller se spår av vattenbrist.

  En riktigt fin helg önskar jag dig!
  /Anja

  SvaraRadera
 3. Känns som ni har hur stor trädgård som helst med alla gångar och rum, mysigt. Lunddockan jättefin. Funderar just på om jag aldrig haft nån eller den dött...
  Önskar fin pingst
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Vattnet behövs verkligen. Vi fick 10 mm, men har ju dessutom två brunnar till växterna.
  Lunddocka ser ut som den ska, min blomvägrar i år, blad desto större.
  Fantastiskt mycket grönt att se via bilderna. Den gulblommande magnolian såg jag en gång i Uppsala botaniska.
  Läste även förra veckans inlägg. Plötsligt inser jag att det är snart som hälsingarna kommer hit. Behöver göra prislista så jag får jobba på det som verkligen kommer att göra skillnad.
  Anette

  SvaraRadera
 5. Ni har en så fin trädgård och Lunddockan den står på min önskelista.Maj tycker jag känns som vi har tappat bort även jag brukar vara där under den månaden och jobba men inte i år då vi har haft kallt med inslag av snö vissa dagar.Jag kommer att ta igen det med råge.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 6. Juni är helt klart trädgårdens finaste period när allt är grönt och fräscht och många buskar fortfarande blommar. Vi fick 9 mm regn i förra veckan och det var verkligen välkommet! Skönt att få fyllt på lite i tunnorna och skönt att det blev vattnat litegrann åtminstone.
  Kram Nora

  SvaraRadera
 7. Skrev ett långt inlägg igår - som försvann ut i cyberrymden någonstans!
  Ni har så fint i er trädgård, men det måste vara jättejobbigt att bära runt vattenkannor till allt!? Jag vattnar med kannor i krukorna, sen har jag en vattentunna precis utanför växthuset så där är det ganska lätt att bära vattenkannan från. Men...sen har vi ju parken och den är ganska lång vilket gör att slangen, eller två slangar, från vår brunn inte räcker. Så där får gubben min vattna med 3 slangar och då är det precis att han kan spruta på buskarna längst bort. Men nu behövs inte det på ett tag.....
  KRAM och trevlig pingst
  Susie

  SvaraRadera
 8. Hej Carita!
  En vacker trädgård, Lunddockan blommar så fint. Känner som du att det försvunnit en del trädgårdstid på grund av kylan. Börjar komma ikapp. Vacker Rhododendron och underbar Magnolia. Min nyinköpta på mässan ser ut som att den inte klarat sig. Kanske får den stå kvar till våren, ifall den har något liv.
  Ha en fin helg /Marika

  SvaraRadera