lördag 29 april 2017

Resa med STA- Keukenhof.

Vi har faktiskt varit på trädgårds och inköpsresa med STA  den 21-26 april. Vi har varit i Tyskland och Holland. Vi besökte många ställen och ett av dom var Keukenhof,  https://www.keukenhof.nl.
Där gällde inte inköp i första hand utan det blev tulpanfrossa  och lökfrossa utan dess like. Intrycken blev så många att till slut såg man inte vad det var man egentligen såg, alla rabatter började likna varann.
Men otroligt vackert och färggrant var det. Dom enstaka tulpaner och lökväxter man har hemma försvinner ju i mängden av annat och det blir inte samma massverkan förstås.
Jag kommer att skriva mer om  andra ställen vi besökte senare men jag börjar med Keukenhof som får en egen sida för det blir så många bilder. Jag har valt ut några som jag tycker är fina men det finns många fler som jag kan ta fram när man behöver trösta sig.
  
 Man fick en färgchock  redan vid ingången. På den här kullen tror jag det fanns tulpaner av alla färger.
 Körsbärsträden blommade.
 Det fanns många udda färger och sorter jag inte sett. Den nedan var riktigt tuff.

 Den här gillade jag, en blomma av stål och skugga av gräs, fiffigt.
Tänk att dom tar upp alla och planterar nya lökar varje höst, helt otroligt


Många vackra vyer fanns det,

riktiga tulpan ängar.

Pärlhyasinter planterade så här var riktigt vackert, man kanske kan göra något liknande i miniatyr hemma. Pärlhyasinter är lite ogräsaktiga när dom sprider sig hur som helst, inte i rader som här. Hur man skulle få dom att hålla sig så i sin trädgård vet jag inte.  

 Här såg det ut som en blå sjö mitt i all annan färgprakt.
Jag gillar ju också att man har några fina skulpturer  och utsmyckningar i trädgårdar. Svårt att få på bild men det är några fåglar på flykt.
Carita

5 kommentarer:

 1. Helt otroligt vilken färgprakt! Vackert!
  Ha en fin helg!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 2. At alle løk tas opp hvert år...da kunne man kanskje ha kontroll på perlehyasintene :-) Tror heller de må få lov til å spre seg i hagen, med litt skikkelig rydding iblandt:-)
  Flotte bilder!

  SvaraRadera
 3. Så otroligt vackert, men jag förstår att det var överväldigande! Jag antar att ni köpte en massa lökar, men hur kunde ni välja.....
  Det har alltid varit en dröm att åka dit, men har man hund så går det ju inte. OK, man får ju numera ta med sig hund till EU-länder men det är omständligt och ganska dyrbart. Dessutom tror jag inte att man får ta med dom in i trädgården! Så jag ser istället fram mot fler bilder från Holland!!
  KRAM
  Susie
  Susie

  SvaraRadera
 4. Hej Carita!
  Det är verkligen en upplevelse att få se alla fina planteringar. Och att få uppleva körsbärsträden i blom.
  Ha en fin Valborg /Marika

  SvaraRadera
 5. Det är ett fantastiskt skyltfönster för lökarnas mångfald. Men jag kommer ihåg att jag kände som du, man blev liksom mätt eller blase efter ett tag. Men en härlig upplevelse är det. Tyckte också att blomskulpturen var läcker.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera