onsdag 5 april 2017

Vårträdgården

Nu har jag nästan städat upp allt det värsta skräpet i trädgården. Det går ju inte att se hur allt är medan skräpet ligger kvar överallt men nu blir det dags för finliret, det som är det roliga. Fast jag gillar att resa skräp och ogräs också, då ser man verkligen att något har blivit gjort. Jag är inte så petnoga att jag plockar bort varenda löv för att inte tala om alla lindfrön som jag får plocka hela sommaren. Vi har massor från dom tre stora lindarna som står på allmänningen utanför. Vi får nog stå ut med det, dom är ju vackra och man känner doften och hör bina som surrar när dom blommar.
 Bänkarna med krukor från förra året och tidigare har jag rensat från löv och annat skräp och klippt ner det som behövdes. Sen får jag se hur mycket som kommer upp av det här senare, dom står i skugga och har inte kommit så långt.
 Jag gillar när det blir fint och städat och jag kan se strukturerna i trädgården. Då kan jag se vad som eventuellt behöver göras om eller något annat jag vill ändra på. När allt vuxit upp är det svårt att se , då är allt ihop i ett enda virrvarr känns det som.
 Krokusarna fortsätter att komma upp
och en vit blåsippa Anemone transsilvanica  eller heter den Hepatica , det står olika numera. Har den bytt namn som många verkar göra nuförtiden.
Här väntar Hosta Sum and Substance på att komma upp men det brukar dröja ett tag. Under tiden får krokusarna blomma klart.

 Det börjar grönska i alla rabatter.
Här är resultatet av städningen, det blir kanske 12 säckar + en rishög som ska till återvinningsstationen  , det blir i nästa vecka. I morgon börjar trädgårdsmässan och då ska jag stå i Trädgårdsamatörernas monter ett tag  tillsammans med några andra glada personer. B har jobbat med montern hela veckan  så jag hoppas den är klar till i morgon, i alla fall det mesta.  
I lördags var vi till Nyköping och lyssnade på Lennart Fredriksson, Botanicus. Han berättade om Primula och hade med sig plantor till försäljning. Det gick ju inte att låta bli att köpa några så det här är mina första inköp den här säsongen. Sen åkte vi förbi ett nyöppnat Blomsterlandet på vägen hem och där blev det några fler, bl a en Cypripedium, utan namn förstås. Vi skall på bussresa med föreningen till Botanicus under sommaren och då blir många fler växter med hem tror jag. Han sår ju alla sina växter själv och då är dom inte så hårt drivna, jag gillar det. Jag ska faktiskt plantera ut primulorna för dom gillar inte att stå varmt och inte i kruka heller tror jag, däremot tror jag att dom kan tåla lite frost. Nu är det på gång/Carita  

7 kommentarer:

 1. Så fint och prydligt du redan har fått det i rabatterna.Önskar jag kommit så långt men det blir vart efter.Måste ta det i min takt.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 2. Nu är det på gång ja, det går inte så fort pga det kyliga vädret men det har jag ingenting emot.

  Fint ser det ut i vårrabatterna, kul med nya Primulor, jag gillar dem i de flesta skepnader.

  Ha det så gott på mässan, vi åker inte längre då växterna har fått underordna sig allt pynt som säljs.

  SvaraRadera
 3. Så vackert! :-)
  Ha en fortsatt fin dag! /Ulrika, Blomsterlandet

  SvaraRadera
 4. Ja nu är det på gång...denna kära och efterlängtade årstid :)
  Mycket som spirar i din trädgård ser jag!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 5. Så prydligt allt ser ut - jag har inte ens börjat städa. Är det bra väder i helgen börjar jag nog - det är så roligt att se hur fint det blir när man är klar.

  SvaraRadera
 6. Så underbara metallkanter ni har! Såna skulle jag också vilja ha, men för närvarande får alla "storjobb" ligga i träda. Ja, även dom andra också. Var lite bättre igår(efter både gymnastik, kort hundprommis, lite lätt väthusjobb med plantering av mina fröplantor samt motionscykling). Men jag tog nog i alldeles för mycket, så på kvällen och idag har jag haft ont igen och inte kunnat göra någonting.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 7. Du har fått gjort mängder!! :) Det blir verkligen skillnad. Funderade på trädgårdsmässan men la ner tanken. Men Botanicus vore kul att besöka...

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera