fredag 7 april 2017

Blommig Fredag- Fröer och vårplantor jag inte kan vara utan.

Trädgårdsmässan- som jag inte kan vara utan. I går stod jag i Trädgårdsamatörernas monter ungefär halva dagen. Jag sålde lotter  vid vårt lotteribord och lotterna gick åt som smör i solsken. Mötte massor av glada människor som i första hand ville stötta vår fina förening och en liten vinst nu och då  var ju inte heller fel. Några hade tur och andra inte. Träffade många bekanta som hade vägarna förbi för en pratstund och som  passade  på att umgås med andra trädgårdsvänner. Det var verkligen skojigt att träffa  såna man inte sett på länge.
Efter det blev det min tur att gå på mässan, jag var inte där förra året. Jag tyckte då att det blivit allt för mycket av mat, kläder och prylar och för lite växter. Egentligen var det inte bättre i år, snarare ännu mer av kläder, mat och allehanda prylar för trädgården. Sen fanns det förstås en hel del bra växtförsäljare  med roliga och udda växter men den kunde vara fler såna tycker jag.
Jag tog min runda och försökte se så mycket som möjligt men till slut blev jag så trött av alla intryck så jag missade säkert en hel del.
Trots all hysteri, kaos och förskräckliga saker så var det egentligen helt underbart. Så kul att se alla trädgårdsnördar som sökt sig dit, för man måste nog vara lite udda för att stå ut med allt.
I år har jag snöat in på Helleborus, julrosor och skulle vilja ha massor av såna. Det blev bara en planta från mässan + tre  kinesiska pioner som jag inte kunde låta bli. Vi har redan massor av pioner men jag är väldigt förtjust i dom och dom verkar trivas rätt bra i vår lerjord.

Det fanns inte så mycket jag ville ta bilder av i röra på mässan men dom här två föll jag för direkt. Om jag hade en sån trädgård där dom skulle passa in skulle jag gärna äga dom.
 Inköpet blev en Helleborus Pikotee  och tre kinesiska doftpioner, rosa, röd, rödast. Klickar man upp bilden tror jag man kan läsa vad dom heter-
 Helleborus hybr. Picotee
 Dom här finns i vår trädgård, självsådder.Vill ni se vad andra inte kan vara utan gå in på Bland rosor och bladlöss
Hoppas ni får en underbar trädgårdshelg. /Carita

13 kommentarer:

 1. Låter härligt att springa på trädgårdsbekanta. Fast både rhododendron- och pionsällskapet har sina årsmöten under mässan. Just nu är jag glad att jag avbokade. Var på kurs i början av veckan och lärarens son hade ögoninflammation.... Istället fick jag hem mer jord igår och snart så kan jag göra ett provisoriskt grönsaksland.

  Ha en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 2. Julrosor är det lätt att falla för. Är på väg till mässan just nu. Skall bli så roligt att få se allt.
  Trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Gillar julrosor, men dom går inte bra hos mig alls! Vet faktiskt inte varför..... Har en enda vanlig vit som är jättestor, men den har än så länge bara en massa knopp. Den blommar alltid otroligt sent här!?
  Trädpioner verkar däremot fungera bra. Flyttade en förra hösten eftersom den började bli stor och den växte mellan några smällspireor som blivit jättestora och nästan kvävde den. Den är nu full med små utslagna blad så den har överlevt - skönt!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 4. Vill så gärna hinna till mässan men de blir nog inte så i år! Roligt att se lite bilder :)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 5. Så underbara de är dessa Julrosor med sina vackra kjolar.Det finns säkert mycket som lockar på trädgårdsmässorna synd att det blivit mycket kläder för det är ju växter man är intresserad av.Trevligt däremot är att man träffar flera med samma intresse.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 6. Åker till mässan i morgon, det blir nog en hel dag. Helleborus hade jag tänkt skaffa några till, tack för tipset om doftpionerna, skall spana in dem.
  Ha en fin helg /Marika

  SvaraRadera
 7. Elsker å gå på messer! Folk og ting og stemning og fristelser! Lekker julerose du fant.
  Oppdaget i dag at jeg har plass til en peon til :) Skal se etter en på messen jeg skal på helgen etter påske.
  God helg!

  SvaraRadera
 8. I år blev det ingen mässa för vår del.
  Men kanske nästa år.

  Vilka otroligt fina Helleborus de skulle jag vilja ha också.

  Pioner är en stor favorit , någon trädpion har jag inte.Dina inköp ser fantastiska ut.

  Ha det gott

  SvaraRadera
 9. Nu är det jag som känner mig "udda" som inte dras nämnvärt till trädgårdsmässor ;-) Jag var där 2015 och och kom hem lika tom invärtes som när jag kom dit. Bara några tusenlappar fattigare. Nåja. Jag ska inte försöka grumla din glädje. Vi är olika och det är "tillåtet" av andra att gilla mässor ;-)
  Julrosor är en vårblomma som är ett måste i en vårträdgård. Själv börjar jag ha massor!
  Denna gång blev nog mässan oförglömlig för alla...:-(
  Ha det gott och jag tycker att det är trevligt när folk unnar sig saker som gör dem glada!
  /Anja

  SvaraRadera
 10. Jag hoppade över mässan i år på grund av allt krims-kramset. Det är ju jättetrevligt att träffa på bekanta där, men jag satsar på att det får bli under resten av året istället.
  Julrosor kan man inte få för många av och min plan är att under året köa på mig flera än jag har nu....jag ser ju nu att det finns plats över i min rabatt som bestar av nästan bara just Julrosor och Pioner:-)
  Kram Nora
  P.S. Tack för att ni tar er tid att jobba på mässan och göra reklam för vår fina förening!

  SvaraRadera
 11. Ja, det är kul att besöka den med några års mellan rum. I år var ett sådant. Tyckte mässan bestod av alldeles för många Spabadsutställningar...
  Fina inköp du gjorde! Handskar och lök av vit krollilja fick följa med mig hem. Har väl aldrig kommit hem med så lätt packning. Vi hade det trevligt och kände oss nöjda ändå. Däremot blev hemresan mer tryckt och tankarna tunga efter infon om attentatet.
  Önskar dig en fin vecka!

  SvaraRadera
 12. Det är tungt att gå på mässan och vi har slutat åka då det blir färre växter och mer av krimskrams och prylar som jag saknar intresse för.

  Trädgårdsamatörerna är en superfin förening, jag har varit med i många år.

  Allt gott!

  SvaraRadera
 13. Gillar också skulpturerna ..och julrosorna. Tack för en glimt från mässan. Har bara varit där en gång för många år sedan. Det är lite långt att åka för det jag tror jag kan få ut av resan.
  //Helene

  SvaraRadera