torsdag 2 mars 2017

Blommig Fredag- Vårtecken

Just nu är det små lätta moln på himlen och solen skiner mellan molnen. Det ser jätteskönt och vårlikt ut. Bestämde mig för en runda i trädgården för att leta efter vårtecken. Vinden var kall men jag kunde ändå känna en aning värmestrålning från solen när inte molnen skymde.
Snön ligger kvar på många ställen i trädgården men den har försvunnit i dom upphöjda rabatterna och under buskar och träd.
Hur jag än letade så kunde jag inte hitta många vårtecken. Där det var bart såg jag små små knoppar av tidiga lökväxter som är på väg upp , våriris , crocus , tidiga vildtulpaner men inte en enda vintergäck.. Och dom jag såg var max 0,5 cm .
Till slut hittade jag en tuva med snödroppar som hade kommit lite längre och där runtomkring var flera snödroppar på gång.
Nu är det mars och vårmånad så det finns hopp och våren närmar sig trots allt.
 27:e februari kom ringduvan, det räknar jag som ett vårtecken. Jag tycker att den kom lite för tidigt, det finns inte så många bara ytor och mat för den. Den förser sig av det som finns under fågelbordet
 För att få lite färg brukar jag köpa primulor, ett antal. Nu har dom blommat ett tag men får stanna i uterummet ett bra tag till.
 Faktiskt så hittade jag dom här i full blom, dom ser ut som om det inte varit någon vinter. Det är självsådda förrymda penséer eller violer och dom brukar dyka upp lite överallt och verkar blomma t o m under snön. Helt otroliga växter.
 Äntligen hittade jag en fin rugge med snödroppar som är på god väg, härligt,
och blåregnet ser ut att ha klarat sig.
Flera vårtecken kan ni hitta på Bland rosor och bladlöss.http://blandrosorochbladloss.blogspot.se/2017/03/blommig-fredag-vartecken.html
Ha en härlig vårvinter weekend. Carita
Vilken tur att jag fotade lite igår, idag är allt vitt igen, suck. Nu åker jag snart och letar efter sol och värme.

18 kommentarer:

 1. Ni har ju snö kvar ser jag här hos oss är allt borta.Nu vill jag inte ha fler bakslag.
  Ibland är det inte lätt att hitta vårtecken.Trevlig helg.

  SvaraRadera
 2. Det händer saker, små än så länge men stora efter en svensk vinter. Härligt! :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara primulor - jag måste skaffa mig några och sätta i växthuset!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Våren är på G och för varje dag dyker det upp nya små vårtecken.
  Och framförallt blir ju dagarna längre. Härligt!

  Dina primulor väckte en idé att tjuvstarta våren inne i en låda...

  Trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Så kul med den självsådda pensén. Primula piggar verkligen upp men inomhus brukar jag inte klara dem. Bra att ha dem i uterummet förstås.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 6. Visst är våren på väg, med både snödroppar och penséer. Har köpt några primula, men de trivdes inte inne. Skall försöka få dem att överleva tills de kan planteras ut.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 7. Ja och inatt fick vi påfyllning av snötäcket igen. Men det är ändå mars och solen (när den väl tittar fram) kommer att ta på snön. Tänk att första ringduvan kommit till er. Här har den inte setts till, annars är det verkligen ett vårtecken. Ett annat är när bofinken och rödhaken kommer hit. Det sägs ju att rödhakarna övervintrar ofta men hos mig ser jag den till i november och sedan brukar den dyka upp igen i mars/april. Primula ... det måste jag ju bara köpa!

  Ha en skön helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 8. Så härligt med lite blommor redan i trädgården de är verkligen överlevare dessa små söta Penséér. Underbart är det med Snödroppar även jag har planterat några i höst vi får se om de kommer upp men inte ännu för nu har vi fått rejält med vinter här uppe i Skellefteå men tids nog så kommer det bli vår även här.Trevlig helg/Margareta

  SvaraRadera
 9. Pensé/violbilden är härlig! Vad tidigt de små visar sig. Hos mig blommar inte ens doftviolerna, trots att de kan ibland blomma redan december och vintern har varit mild (men solfattig . violer vill ha sol så här dags).

  Ha en bra vecka!
  /Anja

  SvaraRadera
 10. Blomknopp i all ära men duvor, svanar eller koltrastsång är inga dåliga vårtecken :)

  SvaraRadera
 11. Rejäl snödroppsrugge det där - hade du inte sett den förut? Jag blir imponerad av din primula, min fick aldrig nya blommor utan står bara och ser trött ut. Hoppas det går bättre för den jag har därute.

  SvaraRadera
 12. Sötaste violerna, helt otroligt att de blommar nu. Härlig rugge med snödroppar. Våren är på väg:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 13. De där köld tåliga, självsådda Penseerna är underbara :)
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 14. Jo, ganska lika det har vi. Blåregnet räknas bort, för det har jag försökt med men det gick inte alls.
  Trevlig helg!
  /Anette

  SvaraRadera
 15. Även här vaknade jag i dag till ett snötäcke och inte blir man glad men det kan ju inte vara långt kvar nu till den riktiga våren? Väl?

  Ha en skön helg trots allt!

  //Veronica

  SvaraRadera
 16. Snödroppar, ett säkert vårtecken. Särskilt vackra med lite snö runt fötterna.
  Fortsatt trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 17. Fina snödroppar men nu vill man verkligen att det ska gå fort med våren. Idag väntar vi snöfall hör på Västkusten, det har annars inte varit mer än någon enstaka dag med snö denna vinter och då bara någon cm.
  //Helene

  SvaraRadera
 18. Tur det finns några vårtecken att glädjas åt. Kul med penséerna:)
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera