torsdag 23 februari 2017

Blommig Fredag- månadens bild.

Vädret i februari har pendlat fram och tillbaka med flera årstider på en gång.. Det har varit svårt att planera, ska man vara ute eller inne, så eller inte. Nu har jag i alla fall sått en hel del frön och ställt ut dom i kylan. Där får dom stå till vårvärmen gör så att dom förhoppningsvis börjar gro, spännande.
Jag blev lite besviken på snön som kom och täckte allt som jag hade velat ta bild på, alltså några ynkliga vårväxter som var på väg upp någon centimeter. I stället blev det några kvistar i en vas som påminner om att snart kommer den underbara våren.
 Sorbus ulleungensis ´Dodong´, en blomknopp på väg.


Salix purpurea ´Nana´, rödvide, blomknopp på väg. Det här hände på ett par dagar efter att jag tagit in kvistarna. Det finns hopp. Carita

 Flera av månades bilder kan ni se här.Bland rosor och bladlöss

13 kommentarer:

 1. O, ja det finns hopp. Så vackra kvistar du har drivit. Tror jag ska gå ut och hämta några idag. Björkriset jag satte ihop med tulpaner börjar slå ut nu fast tulpanerna är bortsorterade sen några dagar.

  Trevlig helg! Carina

  SvaraRadera
 2. Det är enormt trist när det blir bakslag för våren som hos er! Man har ju redan ställt in sig på att den är på väg - och så titt ut för att se ett vinterlandskap. Nej, det är inte roligt.....Men rösta er med att det dröjer inte så länge förrän den är här!!!
  KRAM och trevlig inomhushelg
  Susie

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Att ta in kvistar ger en härlig försmak av våren. Det behövs nu för precis som ni så har vi också fått snö igen. Allt (ja allt och allt, men det som var) är nu gömt under det vita täcket. Men våren är på väg, det känns.
  Önskar er en fin helg!
  Anna-Karin

  SvaraRadera
 4. Gör som du, driver kvistar inne, både av 'snåhet' för att få lite vår. Unnar mig en bukett tulpaner ibland men nyutslagna körsbärsblommor eller rönnknoppar är minst lika fint.
  Trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 5. Snö vill man verkligen inte ha nu. Glömmer ofta ta in kvistar men tack för påminnelsen. Ska ut och hämta några i helgen.
  //Helene

  SvaraRadera
 6. Va mysigt när det blir grönt inne! I helgen ska ungarna och jag gå ut och knipsa några kvistar vi också hade jag tänkt.
  Ha en fin helg!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 7. Härligt med lite grönt inomhus. Har blåbärsris som blivit riktigt fint, och från trädgården lite syren och forsythia. Tror inte jag lyckades få med några blomknoppar på mina, men det är fint med grönskan.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 8. Härligt!
  Jag är så dålig på att ta in kvistar. Tänker mest utan att det händer. I dag ska jag banne mig hämta in några Forsythia kvistar:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 9. Kvistar som visar vårkänslor inomhus är verkligen en föraning om våren som väl ändå så småningom ska komma. Snön som kom i veckan hade gärna fått hålla sig kvar i molnen. Och inatt kom det en ny omgång. Förr sa man att när det kom nysnö så tog den med sig den gamla. Hoppas det stämmer :)

  Ha en skön söndag!
  /Anita

  SvaraRadera
 10. Så fint med kvistar från ullungrönnen.
  Då är det bara att vänta och se när den blommar.
  En riktig föraning om våren.

  Trevlig Söndag

  SvaraRadera
 11. Javisst kommer våren snart och det ska bli,
  om inte annat: Skönt!
  För jag är trött på "väderhattandet"

  Jag har planer på att plantera en ullungrönn i år. Äntligen har jag hittat en plats att sätta den på :)

  Men först: Våren...

  Ha en bra vecka!

  //Veronica-SandaCottage

  SvaraRadera
 12. Ja, nå er rette tiden for å ta inn kvister til driving :)
  He en fin uke!

  SvaraRadera
 13. Skönt med knopp inne när de "trilskas" ute :)

  SvaraRadera