tisdag 1 november 2016

Nu tror jag att

vi ställt till med en katastrof. Det är så tråkigt och blev inte snyggt alls, inte just nu i alla fall. Vi har beskurit vår stora magnolia Stellata x ballerina. Vi var tvungna att göra något. Jag vet att man helst inte ska beskära magnolior men vi var tvungna att antingen beskära eller ta ner det helt. Det känns som ett riktigt slöseri att såga ner hela det vackra  trädet så därför provar vi med att beskära, hårt tyvärr.
Jag vet inte hur det kommer att reagera på så hård beskärning. Antingen dör det eller också svarar det med massor av vattenskott. och blir ännu fulare och vi får beskära ännu mer. Vi hade inget val för det hade blivit så högt att det började skugga solpanelerna på taket och ta ner dom går ju inte alls.
Vi får vänta till våren nu och se vilka följder det får. Carita

Rishögen visar att vi tagit mycket men bilden på trädet säger inte så mycket , bara att den blivit lägre och glesare.

4 kommentarer:

 1. Så synd på ett så vackert träd, men ibland har man inget val. Vi får hoppas den klarar sig!!
  Här kom de första snöflingorna igår och jag har fortfarande två krukor med gräs som måste ner i jorden...att det ska vara så svårt att ta tag i vissa saker ibland. Idag måste jag! Hoppas bara de klara sig över vintern.
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Hoppas verkligen att det fungerar och att den blommar fint i vår.
  Nu är det riktigt ruskväder ute, vi fick de första snöflingorna igår.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 3. Åh, hoppas verkligen att det löser sig till det bästa! Ja, och bra jobbat, för att göra det man "måste" kan ta på krafterna rejält ibland, men säkert ett klokt beslut ni gjorde.
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 4. Håller tummarna för att det går vägen. Ha en fin helg!

  SvaraRadera