torsdag 10 november 2016

Hösten lider mot sitt slut

skrev jag i förra inlägget och nog tog den slut alltid, väldigt abrupt. Nu känns det som full vinter. En hel del buskar och träd hann inte ens löva av sig. Undrar hur det här påverkar nästa säsong. Jag känner att det blir en lång vinter om den här snön kommer att ligga kvar. Vi har ju fått en hel del fast vi klarade oss i alla fall bättre än Stockholm som fick det mesta verkar det som. Det är fortfarande kaos i trafiken.
I går kväll hade vi föredrag av Peter Knutsson , han berättade om hur man beskär buskar och träd på japanska  s k  Niwaki  som det heter på japanska. Han visade helt underbara bilder på klippta träd, bonsai klippning i större format, från sin vackra trädgård. Synd att det var så få deltagare, dom missade något vackert. Man kan se en massa vackra bilder på Peters hemsida, bl a under besöksträdgårdar.se.
I morgon ska vi i besöksgruppen träffas och bestämma nya dagar för öppethållande nästa år.
 Fjärilsbusken, buddleja, som blev så fin i år och t o m  blommade har dom flesta av sina blad kvar. Dom har övervintrat dåligt hos oss men det här verkar vara en härdigare klon, få se vad den gillar det här.
 Acer griseum, kopparlönnen har många fina höstfärger under snön.
 Cornus sanguinea Compressa blev riktigt vacker i snöskrud
 Jag kanske måste ta bort snön från växthuset och skaka ner den från barrträden.
Sorbus Mitchelli har massor av sina stora löv kvar men jag såg att dom börjar dala ner så smått nu.
 Acer griseum
Cornus kuosa China Girl, blomsterkornell som kan vara lite knepig hos oss har sin lövmassa kvar.
Det känns helt fel egentligen och höstsysslorna blev inte avslutade så nu ligger en hel del under snön som borde forslats bort. Det här är inte mitt favorittillstånd i trädgården och en lång vinter gillar jag inte heller men nu är det bara att bita ihop och kolla in fåglarna vid fågelmatbordet i stället. Carita

5 kommentarer:

 1. Ni har ju fått en hel del snö.Här i Oxelösund blev det bara så det blev vitt på marken och idag har det mesta regnat bort.Fryser det i kväll kommer det bli hemskt på vägarna.
  Er trädgård ser vacker ut i snökläder.
  Ha det gott/Gunsan.

  SvaraRadera
 2. Mycket snö hos er. Här bara några spridda flingor än så länge, men känns väldans kallt ändå. Har en del kvar att göra så snart det blir lite trevligare att gå ut.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Man kan inte tro vi bor i samma stad. Vi har inte alls så mycket snö som du visar på dina bilder. Men så ligger ni ju några km närmare Stockholm än vad vi gör förstås ;) Jag var tvungen att gå en promenad idag för att hinna ta lite bilder på snön innan den försvinner. Det är plus 2 nu här och i mitten av nästa vecka spår dom plus 9 så då har vi nog gråvädret tillbaka.

  Ha en trevlig helg!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det konstigt hur olika det kan bli inom ett litet område. Jag tror gränsen gick vid kanalen ungefär. Ha det fint. Carita

   Radera
 4. Nu är snön här hos oss borta och det känns riktigt skönt. Med så mycket snö på lövklädda grenar är nog risken stor för att någon kan brytas.
  Ha det gott!
  Birgitta

  SvaraRadera