tisdag 29 mars 2016

Vår på gång.

Vilket otroligt fint vårväder vi hade över påsken med lagom vårvärme och idag har det regnat ett behövligt vårregn, helt perfekt. Det har hänt så mycket i trädgården på bara några få dagar så nu kommer den roliga tiden när man måste gå ut och kolla varje dag vad som har hänt. Ibland räcker det inte med en rundtur utan man får ta en runda både morgon och kväll för att det går så fort nu. Det skall bli spännande att se vad som kommer upp av allt jag planterade under hösten.
Crocus fuscotinctus, en av dom tidiga krokusarna hos  oss

Galanthus nivalis Flore Pleno, pålitlig som blivit flyttad flera gånger

En ynklig  japansk blåsippa . Många av dom är inte härdiga hos  oss och  vi har inget bra  blåsippsställe att ha dom på  så det är egentligen dumt att köpa såna men jag vill så gärna ha några och försöker ändå. 

Hepatica transsylvanica, blommar tidigt innan bladen hunnit växa till sig  ordentligt.  Blommar länge. 

Crocus tommasinianus Roseus. Den här ser ut att ha förökat sig , flera blommor i år. 

Iris  Katherine Hodkin, den av våririsarna som återkommer bäst hos oss. Det finns ju massor med andra vackra våririsar, alltså Iris reticulata, som jag nästan får räkna som ett-åringar. Jag lyckas inte så bra att få dom att blomma om. Hoppas det växer så det knakar hos alla snart. Carita

7 kommentarer:

 1. Herlige vårbilder fra hagen deres. Det er fint og kunne ta noen runder i hagen hver dag nå. Får håpe blåveisen kommer til å trives :-)
  Her har det vært kaldt og vått i påsken, så det meste har stått på vent, men vi må likevel ut for å "sjekke"
  Nyt vårdagene.

  SvaraRadera
 2. Vilka fina bilder! Det är s roligt att vistas ute nu när det händer så mycket hela tiden! Vi ligger lite efter här hos oss vid vattnet, två ynka krokusar och en våriris är allt jag har sett så här långt. Men Blåsipporna har knoppar och Julrosorna blommar så det är härligt ändå:-)
  Kram Nora

  SvaraRadera
 3. Så roligt att se blåsippan (Hepatica transsylvanica)utslagen.

  Jag har hittat en sippa på landet, som jag tror är en ungersk blåsippa. Jag har inte lagt märke till den tidigare men det beror säkert på, att jag inte varit i trädgården så här tidigt på året.

  http://minnatur.blogspot.se/2016/03/ungersk-blasippa.html

  Jag älskar upptäckspromenaderna på våren.

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder på vackra vårblommor. Det är alltid så roligt den här årstiden när det börjar spira i rabatterna och man vet inte säkert om allt har klarat vintern och den glädje man känner när det har gjort det.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 5. Ja, nu ser det äntligen ut att börja hända, våren alltså. Katharine är en riktig vårprimadonna och trogen som få!

  Ha det så skönt i den nymornade trädgården.

  SvaraRadera
 6. Ja, nu händer det saker! Fick flytta och rädda min lilla tuva med vintergäck innan de kommer och fräser bort stora stubben.Dom är jag rädd om:)
  Här blommar fortfarande snödropparna som bäst och vi har det andra kvar.
  Kul att följa och se hur olika det är i landet.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Vi hade också en skön Påskdag då blev det mycket gjort i trädgården, men nu är det kallare igen. Så mycket fint du har i rabatterna. Mina vårlökar har inte kommit igång riktigt ännu.
  Ha det fint!
  Marika

  SvaraRadera