fredag 11 mars 2016

Blommig fredag- Då och nu

Det här ämnet skulle gå att skriva mycket om och jag skall skriva mer om det så småningom.  För några år sedan var jag ingen fotograf och tog inga bilder alls. Jag började ta egna bilder när jag startade bloggen. Om jag skall redovisa äldre bilder får jag be Bertel att ta fram något från sin digra samling. Jag har några gamla bilder tagna med vanlig kamera , inte digitala alltså och dom kan man fota av men det blir inte så bra kvalitet.
Vi köpte ju det här huset 1981 och sedan dess har hela trädgården blivit omgjort, kanske flera gånger på vissa ställen. Det enda som är kvar av den gamla är några äppelträd, en idegran och pionen framför växthuset.   Det är roligt att se gamla bilder för man kommer inte ihåg hur allt såg ut från början.
 Sittplatsen på gräsmattan
och här är den nya platsen på samma ställe med en ny rabatt och stenlagd. Tiden går så himla fort men den gjorde vi 2013.
 Den här kanten gjorde vi om 2014. Nu hoppas jag att den håller formen många år

 Här ser man lite av förändringen utanför växthuset. Rabatten är nygjord för kanske  10-15 år sedan
och förra året såg den ut så. Då gjorde jag om den igen så i år kommer den att se annorlunda ut igen.
Det får bli allt för den här gången. Solen lyser från en klarblå himmel och rabatterna väntar på att jag skall komma ut och börja städa upp lite så det får bli dagens gärning, hoppas jag.
Vill se mera av då och nu i trädgårdar kan ni gå in på   Bland rosor och bladlöss

11 kommentarer:

 1. Det sker förändringar hela tiden, och visst är det en del av tjusningen att komma på nya idéer och förbättringar. Ni har en vacker trädgård. Hoppas på en fin solig helg!
  Ha det bra / Marika

  SvaraRadera
 2. Så mycket arbete ni lägger ner och så påhittiga ni är!
  /Anette

  SvaraRadera
 3. Vilken förvandling av rabatten och så lummig den blev.


  Trevlig helg

  SvaraRadera
 4. Vilken supervacker och stilfull rabatt det blev vid växthuset! Jag antar att du förbättrat den ytterligare nu när du gjorde om den igen men, Är det möjligt??

  Jag kommer fortsätta att blogga precis som vanligt men inte blogga om ett tema.

  Ha nu en skön helg!

  //Veronica

  SvaraRadera
 5. Ja du är inte ensam om att inte ha fotat förut. det var det värsta jag visste att bära runt på kameran och gjorde jag det så blev det inga bilder ändå. Men så hände det att jag började blogga och dååå kom det bara av sig själv. det är jätteroligt att ha korta att kika på hur det var förut för man glömmer som du skriver. Det har hänt en hel del hos dig sen du började ser jag och såå fint och frodigt det är också
  Ha nu en fin helg i solen
  Kram Meta

  SvaraRadera
 6. Det är kul att se tillbaka och se alla förändringar som gjorts. Rabatterna och behoven ändras med åren och då blir det omgjort igen:)
  Gillar rabattkanten med de oregelbundna sten höjderna. Snyggt!!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 7. Det är verkligen toppen att ha gamla foton att jämföra med, man glömmer så lätt annars tycker jag. Hoppas ni har det bra i vårkylan och att vi syns snart!

  SvaraRadera
 8. Ja, det er rent utrolig så mye som harvskjedd år man ser på gamle bilder!

  SvaraRadera
 9. Det är spännande att se hur er trädgård förändrats under åren. Det har ju hänt väldigt mycket sedan vi var hos er för några år sedan. Jag tyckte redan då att trädgården var helt fantastisk med många spännande detaljer att upptäcka. Men det är väl det som är så roligt med att ha trädgård, det finns alltid nya saker man vill pröva.
  Ha en skön helg!
  Titti

  SvaraRadera
 10. Här är en till som har dåligt med gamla foton. Och som sagt, kvalitén om man skulle fota gamla pappersbilder, så där. Därför får läsaren helt enkelt föreställa sig en enkel gräsmatta☺Men nu har ni ju en underbar trädgård, som säkert kommer att förändras många gånger till framöver.
  Allt gott
  Milla

  SvaraRadera
 11. Så kul att se förändringarna! Gillar skarpt stenkanten i kalksten där stenarna får gå omlott :-) Kram Katarina

  SvaraRadera