lördag 25 juli 2015

Höstrusk

mitt i högsommaren, jag vet snart inte vad jag skall säga och tycka om vädret.Just nu när jag skriver är kl 23.00, det är kolsvart ute och regnet strilar eller rättare sagt öser ner och temperaturen visar 12 grader.. Jag har tänt ett ljus för att få det lite mysigare.Jag har försökt passa på att ta några bilder mellan regnskurar och blåst.
Den här hortensian är helt otroligt vacker i år och är översållad av blommor i olika nyanser, Den brukar vara blå men något har gjort att den  fått andra nyanser. Det beror kanske på någon ny jord jag lagt på eller gödsel eller annat , jag vet inte.
Här är en till som också är väldigt fin, inte helt utslagen ännu. Jag har glömt namnet och det är för mörkt att gå ut och titta på skylten. 
Här är några  inköpen hos Tommy Ahnby. En häxal, Fothergilla intermedia Blue Shadow och  en Hydrangea ´Forget me not´.  Den skall vara förgätmigej-blå
Där köpte jag den här också, en Hydrangea heteromalla ´Nepal Beauty´Den köpte jag för dom vackra bladens skull. Det syns inte så bra på bilden men bladkanterna är lite tandade och röda

Vi har en del asiatiska liljor som också är fina nu om dom inte blåser och regnar söner.Jag hann ta några bilder som tur var.  
Den här gillar jag , massor av blommor har den i år.  Lilium Sweet Surrender .
Rabatterna är höga och yviga  men jag är rätt förtjust i den här ändå, i synnerhet färgerna.
 
I senaste AOT läste jag om blomsteräng av perenner och föll pladask för den här bilden. Så skulle jag vilja gör en rabatt, gärna den rabatten på bilden ovan från vår trädgård som inte ens går att ta bild på i år. Min dröm är nu att kanske kunna göra om den till något liknande men det blir förmodligen bara en dröm. När jag läste artikeln lät det som om det är svårt att få till så att det blir vackert och inte en enda röra. Men det är ju en röra av massor av olika blommor som ändå skall vara vacker och egentligen inte se rörig ut,fast den är det eller hur det nu blir. Få se om jag kan släppa den tanken eller börja fundera mera. Det är alltid spännande att göra om och planera och man måste ha något nytt hela tiden. Vi hörs. Carita

8 kommentarer:

 1. Fina hortensia exemplar ni har! Har någon sort i mur rabatten som jag flyttat runt ett antal gånger pga. av dränering och annat, men som klarat sig bra ändå. Ska nu få stå kvar i rabatten och förhoppningskulle trivas. Sambon fick en hortensia som krukväxt inne som ska plantera om och ställas ut.
  Nu hoppas vi på sommar väder. Här går åskan så det är väl dags att stänga ner.
  Ha det så gott!

  SvaraRadera
 2. Hortensiorna är fina, en del av tjusningen att de skiftar i färg. Tyvärr lyckas de inte hos mig. Liljorna har kommit långt hos dig, mina står i knopp. Din rabatt är färgglad och fin.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 3. Hortensior kräver väl surjord för att behålla den blå färgen, tror jag i alla fall. Och du har ju en vacker blomsteräng som du visar på bilden, den måste väl vara ett paradis för trädgårdens insekter.

  Allt gott!

  SvaraRadera
 4. Fin blågrön färg på häxalen, för att inte tala om den mörkröda liljan.
  Kul med egen äng. Läste också det där reportaget, men det är nog bara att prova sig fram. Mitt problem är att luka fröogräs i min ängsbit för det är svårt att ta sig fram i en äng utan att trampa ner.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 5. Takk for titten i hagen en regnfull kveld.
  Flotte hortensiaer, og den mørk røde asiatiske liljen er en av mine favoritter.
  Nyt sommeren selv om det er kaldt og vått :-))

  SvaraRadera
 6. Härlig Hortensia. Köpte två nya i år men de har sniglarna ätit upp. Inte varit med om att de ätit Hortensia förr. Den mörka Liljan är såå vacker!
  Må så gott!

  SvaraRadera
 7. Det är minsann inte lätt att hinna fotografera mellan regnskurarna. Usch vilket väder vi har haft denna sommar. Men det är tur att en del växter gillar vätan och växer och frodas. Fantastisk hortensia ni har./ Titti

  SvaraRadera
 8. Vilken ljuvlig hortensia! Mina fryser bara ner. Vintertäcker du dina för att få dom så stora. Förra året fick jag en blomma på mina fyra!!! Men ack så vacker.

  SvaraRadera