måndag 29 juni 2015

Helgen med öppen trädgård

blev en riktig succé vad gäller besökare och väder. Det fina vädret som vi hade hela helgen gjorde förstås sitt till att det kom så många besökare, ca 130 blev det ,  väldigt oväntat. Några kom faktiskt båda dagarna och hade med sig någon dom tyckte också borde se vår trädgård och det var så roligt. Flera vill också komma tillbaka och se den vid andra tillfällen då det är annan blomning. Alla var glada över att vi äntligen fick härligt sommarväder och att vi visar upp vår trädgård för dom som inte har någon egen eller för dom som planerar  nya trädgårdar eller vill göra om sina gamla. Vi fick många frågor om  hur vi gör när vi bygger rabatter, om vi har en färdig plan eller om det blir mera spontant det vi gör.Det flesta  vi gjort är nog spontant, några har vi skissat lite på när idén dykt upp för att inte glömma hur vi tänkte. Det kan ju gå ett tag mellan tanke och handling. 
Tack till alla som kom, vi hade två trevliga dagar. Hoppas att ert besök gav er någonting tillbaka.

Bland växterna var det några som fångade allas blickar den här gången.Bilderna ovan väckte förundran. Det är pionen Coral Sunset i olika stadier. Dom två nedersta bilderna är  det stadiet man såg igår.
En annan som också stack med sin färg är Backeye Belle  Den är alldeles mörkt lackröd, lite svårt att få rättvis färg på fotot.
Och så förstås stäppliljan, Eremurus robustus som nu är ca 2,5 m hög.

5 kommentarer:

 1. Åh, det så vackert och välplanerat och välskött ut. Rena önskedrömmen. Stäppliljan är otroligt ståtlig. Men...skulle jag ha den, fick jag ta bort något annat och det är svårt.
  /Anette

  SvaraRadera
 2. Stäppliljan så hög och fin! Kul med lyckad visning:)
  Här börjar de vanliga pionerna slå ut. Väldigt sent i år.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 3. Härligt Carita! Vackert väder, många besökare och en trädgård som tål att visas i alla lägen, precis så som det skall vara.

  Ha det gott!

  Hälsningar från oss båda

  SvaraRadera
 4. Så roligt när vädret är vackert vid en trädgårdsvisning och att det kom så många som ville se det sköna som finns i er trädgård.Så fina Pioner och Stäppliljan den verkar vara mäktig.Ha en fortsatt bra dag/Margareta

  SvaraRadera
 5. Fantastiska bilder, och underbara Pioner.
  Ha det fint!

  SvaraRadera