onsdag 24 juni 2015

Efter midsommar

börjar återgången till mörkare tider igen.Nej, nej nej, nu är det sommar och allt växer som aldrig förr.
Tillbaka till midsommar, den firade vi i Blekinge . Vi hade en skön stund där  med mycket god mat och promenader i naturen och vid havet.  Havsluften kändes tydligt, tången som förmultnar längs stränderna och  fågellivet,  med ett antal olika  strandboende fåglar.


Jag måste visa den vackraste sommaräng jag sett, jag skulle vilja ha en sådan  att se på i min närhet hela tiden, i trädgården går det tyvärr inte att ha en. Den här såg vi när vi åkte en sväng ut på öarna i Blekinge skärgård, helt otroligt vacker.
Vi bodde också i en av dom finaste trädgårdarna i Blekinge, nämligen min svågers och svägerskas trädgård. Vill ni se mer av den kan ni gå in på http://www.soltomta-trg.se
Jag vet ju att det inte är att rekommendera att resa bort den här tiden men det är ju också skönt att komma bort lite.Priset man får betala är att allt vuxit en halv meter på ett par dagar, i synnerhet ogräset. Perennerna är alldeles för höga för att klara sig utan stöd så jag fick börja med att stötta upp det mesta. Allt regnande har väl gjort att det växer ohämmat, för att inte tala om ogräset. Det var bara till att börja rensa och röja för vi har ju öppen trädgård den 27:e och 28:e och då vill jag inte visa upp så mycket ogräs. Vi har också  fått beskära buskar och träd för att kunna ta sig fram utan att krypa under.Men gräsmattan är fin och grön och allt ser fräscht ut och blommar gör det. Pioner, iris  och en hel del annat är på gång. Jag hoppas att jag kan få lite uppehållsväder i morgon så jag kan fortsätta fixa resten. Ha det fint. Carita
Så här fint kan det bli om naturen själv får bestämma. En stenmur täckt med murgröna, gräs och en näva har etablerat sig på muren.

Paeonia anemoniflora. Blommar hos oss nu.

Kalmian ( Kalmia latifolia `Peppermint`) har massor av knoppar

Cypripedium Ulla Silkens

Dactylorhiza purpurella


5 kommentarer:

 1. Det inte bara växer, somliga verkar ha fått växtvärk och orkar inte stå opp utan lägger sig ner över andra och vräker sig ut över stigar och gångar. Hoppas ni får bra väder och lagom med besökare i helgen. Själv ska jag ta ännu en dust med vår djungel.

  SvaraRadera
 2. Vilken underbar sommaräng med det rödaste av Vallmo,som en tavla.Vi håller tummarna att vädrets makter är med Er när ni ska ha trädgårdsvisning allt blir så mycket bättre då.Ha det bra /Margareta

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastisk äng!
  Här växer det också så det knakar - det är som om alla växterna går på steroider:-)
  Lycka till med öppen trädgård i helgen! Hoppas ni får många besökare.
  Kram Nora

  SvaraRadera
 4. Vilken äng, så fin. Vacker Pion med en härlig färg.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Vilken otroligt vacker äng. Det är så skönt att man fortfarande kan se lite blommande ängar och det är ju bra för våra insekter också.

  Jag såg i LT imorse att ni ska ha öppen trädgård. Tyvärr är jag upptagen med annat annars hade jag kommit och tittat på era nya planteringar. Men det får bli en annan gång.

  Ha en bra visningshelg! Jag håller tummarna för att solen ler mot er och alla besökare :)
  /Anita

  SvaraRadera