onsdag 10 juni 2015

Egna äventyr.

I helgen som var beslöt vi att åka på egna trädgårdsäventyr i stället för att själva visa trädgården. Den 6:e var det STA-dagen och då håller en del trädgårdsamatörer sin trädgård öppen för besökare . Den här gången ville vi så gärna se en trädgård som ligger i Läppe en bit från Örebro så vi beslöt att åka dit. Vi fick starta rätt tidigt för det var en bit att åka och den turen ångrar vi inte: Det var så roligt att se trädgården som vi pratat om länge.
Vi möttes av den här underbara trädpionen som stod i full blom. Nedan syns gången fram till huset som kantades av rabatter med fina växter. Det fanns många spännande buskar och träd också.

I skogen på tomten fanns ett så fint lundparti, ett sånt som jag tycker att ett riktigt lundparti skall se ut.  

Efter det åkte vi till Eskilstuna och besökte en annan trädgård som stått på vår önskelista länge men som vi alltid missat. En jättefin trädgård med intressanta växter och en fallhöjd på 18 m på tomten. Framgår inte riktigt av bilden  men det är nog lite knepigt att klippa gräsmattan i branten.

Nästa dag, alltså söndag hade Stockholmskretsen en massa trädgårdar öppna på södra sidan om staden. Vi hade pratat om att besöka några i vår trädgårdsgrupp så vi så var fem stycken som åkte.
Första stoppet blev i Tullinge.En gammal trädgård under nyuppbyggnad. Jättefin tomt med många möjligheter och en hel del rabatter redan på gång eller färdiga.

Ett väldigt vackert gräs som jag fastnade för, jag hittade inget namn på det
Och tänk att ha en egen bäck eller nästan fors på sin tomt. Man kunde höra vattnet brusa på långt håll.

Efter det åkte vi till Segeltorp och en trädgård som såg ut som ett smycke, så vackert och välskött. Där fick man många nya idéer om planteringar .


Sen bar det iväg till Tallkrogen och ytterligare en fin trädgård späckad med intressanta växter och miljöer.
Spännande gångar åt många håll som man gärna ville följa för att se vart dom ledde.

Vi hade försökt hålla koll på tiden för att hinna med alla som vi tänkt besöka och vi skulle nog hinna med den sista också så nu bar det iväg till Skogås. Det var en stor trädgård i 5 etage och massor av perenner och annat spännande. Det var ingen trädgård för handikappade med alla olika etage man skulle ta sig igenom.
Många trappor ner till lägsta punktenDom hade ett väldigt spännande och intressant staket
Vi hade en fin trädgårdsrunda och träffade trevliga trädgårdsägare . Tack för allt gott fikabröd vi fick och att vi fick se era fina trädgårdar. Carita o Bertel.


8 kommentarer:

 1. Spännande att besöka andras guldgruvor. Ni är ju en av dem. Jag är ganska säker på att gräset heter Majken. Jag har gräset . Om du vill kan jag sända dig fröer i höst
  Mvh Maj-Britt

  SvaraRadera
 2. Alltid kul att besöka andras trädgårdar och se hur de gjort:)
  Tack för alla bilder!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Tack för bildkavalkaden! Jag har inte kommit så långt att jag är med i förening, men det verkar ju onekligen kul.
  Njut i värmen som äntligen kom!

  SvaraRadera
 4. Very great post. I simply stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your weblog posts. After all I’ll be subscribing on your feed and I am hoping you write again very soon!

  SvaraRadera
 5. Alltid kul att fylla på ideförrådet :)

  SvaraRadera
 6. Artig med en sånn hagerunde, fint å få inspirasjon når man ser andres hager :-)

  SvaraRadera
 7. Härliga trädgårdar ni har besökt. Tack för att vi fick följa med på turen./ Titti

  SvaraRadera
 8. Att besöka andras trädgårdar, ger så mycket inspiration. Fint, och spännande staket.
  Ha en fin helg! Marika

  SvaraRadera