torsdag 12 februari 2015

Blommig fredag- Kärlek

På lördag är det Alla Hjärtans Dag och då passar det ju bra med hjärtan och kärlek. Valentin har namnsdag på lördag och då får vi gratulera vår son. Ämnet för mig är kärleken till naturen, om man nu kan kalla det kärlek, snarare ett behov .
Mitt behov av natur har säkert kommit med min uppväxt på landet, alltså rena bondlandet. Det var långt mellan gårdarna och grannar  och kompisar så naturen blev en naturlig lekplats .  Efter vår flytt till närliggande stad när jag var 8 år, fortsatte jag att vara hos min mormor på landet varje sommarlov.


I skolan hade vi i uppdrag att samla och pressa växter 30 st per skolår i tre år. Vi skulle namnsätta växterna med latinska namn och svenska, vilken familj dom tillhörde, notera hur och var dom växte
och datum när vi plockade dom. Totalt blev det 90 vilda växter. Jag har fortfarande kvar herbariet. Just då var det inte det populäraste jag visste men det la väl grunden till intresset för växter och natur.
Det här hjärtat såg jag på trädgårdsmässan 2013, jättefint.

Ett hjärta är ofta kärlekens symbol. Jag vet inte om känslor kommer från hjärtat, jag tror inte det. Jag tror mera på att hjärnan styr våra känslor. Jag vet inte varför just hjärtat har blivit symbol , det kanske någon kan berätta för mig. Man kan ju i alla fall inget annat är att förälska sig i dessa hjärtan, helt otroligt hur naturen kan göra sina former.   
Den här heter passande nog Valentine
Önskar er alla en hjärtlig Alla Hjärtans Dag./ Carita
Bland rosor och bladlöss

26 kommentarer:

 1. Det er bare så vakkert, god helg til deg.

  SvaraRadera
 2. Många vackra hjärtan! Trevlig helg/Monica

  SvaraRadera
 3. Fin betraktelse och vackra bilder.
  Jag tänker att det är hjärtat för att vid stor sorg så kan det kännas just som det är hjärtat gör ont (min erfarenhet, vet inte om andra känt så).
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera
 4. Tänkvärda ord och fina bilder på olika hjärtan. Tack.
  /Anette

  SvaraRadera
 5. Vilken fin tolkning och fina minnen av din mormor! Trevlig helg! /Lotta

  SvaraRadera
 6. Så vackra hjärtebilder.
  Kram.

  SvaraRadera
 7. Så moro at du har tatt vare på samlingen! Fine hjerter også :)

  SvaraRadera
 8. Härliga löjtnanter! Fint att herbariet klarat sig:) Jag hittade min morfars när han dött men det var mest smulor:( Själv är jag fel generation för att ha gjort ett i skolan men som fältbiolog blev det många som lades i press direkt i Lids flora:)

  SvaraRadera
 9. Vilken fin tanke egentligen, det där med att samla växter i skolan när man är liten. Kanske det skulle skapa mer förståelse och känsla för vår natur idag när fler och fler flyttar till städerna. Problemet är väl bara att hitta blommor i stan...
  Fin tolkning! Ha en hjärtlig helg!
  Milla

  SvaraRadera
 10. Jag hade också ett herbarium, men det försvann - tråkigt nog - för många många år sen! Och du har helt rätt, visst är det hjärnan som gör att vi kan känna kärlek - men hjärtat har ju en vackrare form!! *fniss*
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 11. Herbarium låter rogivande i vår stressiga vardag:) Det går liksom inte att skynda på... Ha en fin helg bland alla hjärtan!

  kram louise

  SvaraRadera
 12. Har ett eget herbarium som jag sparat, vi fick också samla växter i läroverket. Det var kul att samla och pressa dem, men lite jobbigare att man måste artbestämma och komma ihåg namnen på latin, och vilken växtfamilj de tillhörde. Muntligt förhör dessutom. Fina hjärtan. Ha en skön helg!
  Marika

  SvaraRadera
 13. Så nydelige hjerter, både de røde og hvite. Jeg er glad i disse, både Løytnantshjerter og Fenrikshjerter. Så blomstrer de så lenge og gleder oss gjennom hele sommeren.

  SvaraRadera
 14. Underbart fina bilder med mycket kärlek

  Trevlig Helg

  SvaraRadera
 15. Fin tolkning! Ler när jag läser om det riktiga landet. Var så mitt trädgårs- och naturintresse formades också. Kanske för hjärtat är det som håller oss levande och det som bultar när vi är kära??!?!?

  Önskar dig en fin helg! Carina

  SvaraRadera
 16. Underbar tolkning av kärlek.
  Ha de gott. Catarina

  SvaraRadera
 17. Valentin var ju galet fin. Jag tycker jättemycket om löjtnanshjärtan men denna har jag inte...

  Ha en fin helg!

  //Veronica

  SvaraRadera
 18. vackra hjärtan! Kul med Herbariumet:)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 19. Många fina hjärtblommor - så lämpligt inför morgondagen. VI är inte så mycket för att göra något speciellt just då men det är ändå något att tänka på.

  SvaraRadera
 20. Tänker varje vår att jag skulle ha fler vita löjtnantshjärtan - dina bilder förstärker den önskan!

  SvaraRadera
 21. Många fina hjärtan hos dig. Jag är precis som du förtjust i löjtnantshjärtan så Valentine finns här också. Vacker och färgstark.
  Trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 22. Vilken lycka att ha ett eget herbarium. Och att du har sparat det. Jag läste i LT i onsdags om hur växtintresset startade för Linné, hur han som liten pojke sprang omkring i sin fars, prästen Nils Linneaus, välfyllda trädgård i Stenbrohult i Småland. Vackra bilder på hjärteblomster också. Löjtnantshjärtat 'Valentine' har en fantastisk färg.

  Ha en fin helg!
  /Anita

  SvaraRadera
 23. Önskar er detsamma!
  Kram!/Lena

  SvaraRadera
 24. Så artig med herbarium, det skulle jeg nok gjerne hatt.
  Blomster har ett eget språk og kan fortelle mer en ord, nydelig hjerte og blomster.
  God lørdag.

  SvaraRadera
 25. Fint med naturlige hjerter i hagen :) Veldig flott det du fant på messen!
  Kjenner man ikke vibrasjoner i hjertet når man er forelsket?

  SvaraRadera
 26. Skulle tyckt det varit jättekul att ha ett egetgjort herbarium, men det stod inte på mitt schema. Fina bilder.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera