torsdag 22 januari 2015

Vi lever i en föränderlig värld,

minst sagt, ena dagen blir man lurad och tror att det är på väg att bli vår,nästa dag är det vinter igen.
 Så här såg det ut den 17:e januari när jag tog en runda i trädgården, solen sken och värmde faktiskt lite och jag upptäckte att julrosorna kommit en bra bit på väg.

Bambun stod fin och grön, den brukar alltid bli nedtryckt av snö, 
och taklökarna såg fina ut trots att det varit minusgrader och ingen snö ,
men så idag den 22  har vi fått ca 10-15 cm nysnö , lite tung så att grenarna börjar hänga men det är vitt och fint.
Här under gömmer sig en juldekoration, vacker även med snö.
En dekoration till som snöat in.
Idegranen böjer sig av snötyngden. Jag kanske måste ut och skaka av alla grenar så att dom inte bryts.

Nu tycker jag att det är ok att det kommer snö så att man inte blir så lurad av årstiderna. Våren behöver inte komma i januari. Det är väldigt vackert nu med snötyngda grenar och snön på gräsmattan ligger som ett vitt orört duntäcke. Det känns nästan som om jag skulle kunna göra snöänglar på den orörda snöytan. Det är bäst att jag låter bli för jag skulle väl inte ta mig upp igen och skulle någon se mig skulle dom säkert ringa 112. Hoppas snön får ligga kvar ett tag i alla fall så att det inte blir så blaskigt och halt igen.
I går kväll hade vi första föredraget för i år i trädgårdsföreningen. En av medlemmarna visade bilder från trädgårdar i England som hon har besökt. Fint att få se alla fina engelska rabatter som jag gillar.
Vi hörs och ses igen,Carita

4 kommentarer:

 1. Ja det er lett å bli lurt, men julerosen tåler vel snøen for det er jo en tøffing.
  Det er tros alt bedre med snø en mange kuldegrader når det er bart, vi har også fått masse snø nå.

  Ja ja våren kommer vel når den er klar, fine bilder fra hagen din.
  God torsdag i vinterværet.

  SvaraRadera
 2. He, he, he, Nu för tiden får man planera sin spontanitet. Så ska det bli nån snöängel får man väl placera ut en stol bredvid först så man har nåt att klänga på när man ska upp : )
  Vackert är det med all snö. Här började den rasa från grenarna redan på eftermiddagen, men dem ganska tilltufsade, tyvärr. Vissa plantor har en annan takt, så det kommer nog att blomma senare också.
  Hoppas era buskar klarar sig.
  Allt gott
  Anette
  Ane

  SvaraRadera
 3. Vi har också fått ett fint vitt landskap här i Bergslagen och glad är jag för det. Fast lite pirr i fingrarna är det allt...ska så två sorters pelargon frön idag:) Kul att eran trädgårdsförening redan är i gång!
  HA det gott!

  SvaraRadera
 4. Ja nu har vi fått rejält med snö! Det ser ut som ett vykort i trädgården. Såg att mina julrosor också börjat blomma. Trevligt med föredrag om engelska trädgårdar./ Titti

  SvaraRadera