tisdag 13 januari 2015

Lite gott och blandat.

Nu varierar vädret ,ibland snö och ibland regn och däremellan ishalka som är det värsta jag vet.  Just nu är det rena glansisen på många ställen så det säkraste är väl att hålla sig inne om man inte snubblar på en mattkant.
Den här perioden ägnar jag mig år lite av varje, frösådd vinterpyssel , bläddra i frökataloger och försöka låta bli att beställa allt jag ser och vill ha. Nu har jag gjort en beställning från Bulbs.se där föreningen har 15 % rabatt.
1frp Nr 246 SNABBHETSPREMIE Purple Life
1frp Nr 720 Pretty Women - s.k. Trädlilja
1frp Nr 2018 Ellie
1frp Nr 2047 Alpmartorn 'Donard'
1frp Nr 2126 Violruta ‘Hewitt’s Double’
1frp Nr 2158 Astilbe 'Mighty Pip'
1frp Nr 2166 Höstöga 'Moonbeam'
1frp Nr 2174 Älggräs 'Red Umbrella'
1frp Nr 2197 Fortune
Här är beställningslistan, namnen är inte riktigt fullständiga men vill man se dom kan man gå in på
http://bulbs.se.
Jag skicka iväg en ´liten´beställning till Botanicus och sen har ju Konnässörsklubbens frölista öppnats. den måste jag också ta en titt på. Så det är precis samma procedur som det brukar vara.
Ha det bra bland era kataloger och fröpåsar. Carita
Den här chilin, Jamaica Bell hann inte mogna i höstas så vi tog in frukterna gröna och dom har fått ligga i uterummet. Nu har dom mognat eller blivit röda i alla fall, bättre sent än aldrig. Jag har tagit frön och skall så dom nu så hinner dom kanske mogna i växthuset det här året
Det är svårt att ta bilder på fåglar som aldrig sitter still men det sitter några i den här vingbenveden om man tittar noga.
 Den här herren ville inte vara med på bild utan vände ryggen till.
Några frösådder som jag startat i  kokosströ, spännande att se om det går bra att använda. Jag har bl a sått Echinacea pallida och paradoxa som jag gillar skarpt, dom har lite hängande kronblad. Sen sådde jag iris latifolia, vit Mont Blanc och ljusblå Isabella. 

Och så försöker jag varva med att måla mina gjutningar som jag gjorde under sommaren. Det är lite pyssligt för dom måste torka mellan dom olika färgerna så att dom inte blandar sig. Sen skall kanterna putsas och jag tror att jag skall lacka dom också, med transparent billack. Det måste jag göra ute med sprayfärg så småningom. 

8 kommentarer:

 1. Visst är det härligt att bläddra i frökataloger. Gillar dom "riktiga" bäst, gillar prasslet i papperet.

  Imponerad blir jag över din vackra målning. Jättesnyggt. Pyssligt förstår jag i och med att färgen måste torka mellan varven men å andra sidan så har man ju inte så mycket annat att göra den här årstiden.

  Ishalkan har verkligen slagit till idag. Jag ska ut senare i eftermiddag och då gäller det att inte glömma broddarna.

  Ha en fortsatt bra dag!
  /Anita

  SvaraRadera
 2. Wow! Det är till att så många frön, själv har jag precis bestämt mig för att trots att jag egentligen inte skulle så några alls i år, så blir det två sorter. Luktärt som jag fått av en bloggväninna i Tyskland (och då måste man ju bara så dom) och så blomsterböna som jag såg nyss på en blogg. Verkar både stark- och snabb växande. Kan vara nått för mig som gillar orange!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Nej för sjutton, gå inte ut om du inte måste! Jag har köpt dyra men bra kängor med dubb i sulorna så jag tog en promenad i förmiddags. Mötte inte ens en hundägare. Kanske kommer det frön i jorden här också idag men titta i frölistor törs jag inte, det brukar bli så dyrt:)

  SvaraRadera
 4. Härligt att din nya säsong har börjat:) Så fina alster du gjort men mycket fin målning.
  Ha en underbar dag!!

  SvaraRadera
 5. Så mysigt det ser ut ut med ditt pyssel. Jättefint målat, vilket tålamod! Härligt att få börja så också, då känns det som det börjar närma sig vår. Ha det gott/ Titti

  SvaraRadera
 6. Hej Carita! Oj, vad du kan! Det där är verkligen fint gjort men kräver nog ett visst tålamod. Trevligt blir det i alla fall med egna alster i trädården.

  Må så gott!

  SvaraRadera
 7. 'Jamaican Bell' hade vi för några år sedan också. Både snygga och goda!
  Jag har inte sått något än i år. Det blir bara ätbart och några sommarblommor här i år, alla sorterna har Peter valt. Jag har medvetet valt att hoppa över perennsådder i år, jag har så mycket från tidigare år som jag vill ta hand om först.....men det är inte lätt att låta bli, så jag har inte ens kikat på STA eller Konnässörsklubben av rädsla för att jag skall trilla dit och beställa i alla fall:-)
  Ha en fin dag! Kram Nora

  SvaraRadera
 8. Da er vi så smått igang igjen, herlig.
  Så flink du er og så fint det blir med bier, det så ut som en fin hobby.

  God helg til deg.

  SvaraRadera