onsdag 10 december 2014

Trädgårdsåret 2014, del 3

Nu har jag kommit till maj månad i mitt bildletande. Det är den finaste månaden av alla enligt min mening  och den fina  perioden sträcker sig till midsommar. Då är alla färger som bäst med alla olika gröna nyanser, rent och nyutsprunget. Perennerna håller sig på en  lagom stor nivå och man börjar se all knoppsättning som är på gång.Den tiden vill jag behålla länge  men tyvärr brukar maj gå alldeles för fort.
 Då skall allting hända på en gång. Dom nya frösådderna är för det mesta gjorda i början på året men den här tiden har dom flesta börjat gro och måste kanske skolas om. Frösådder från året innan skall ev. planteras ut eller få ny jord och större kruka. Plantskolorna har fyllt sina lager och man måste bara åka runt och se på årets nyheter. Då brukar det följa med en hel del hem som måste få plats. Det är  såå roligt att köpa nya växter och ändra i trädgården.
en liten del av inköpen under våren och försommaren
 I maj pågår också växtmarknader av olika slag runtom, som man vill besöka, för att inte tala om alla fina trädgårdar som vill visa upp sig. Vi brukar ha öppen trädgård någon dag i maj och det gör tyvärr att vi oftast inte har tid att  åka runt så mycket själva. Mycket av tiden går åt till att hålla trädgården i trim för vi vill visa en någorlunda snygg trädgård när vi nu har valt att göra så. Jag gillar verkligen vårarbetet, då kan man se resultatet av det man försöker åstadkomma.







Ovan ett bildkollage från maj-juni från lite olika platser i trädgården.Nu vill jag börja så lite nytt känner jag, men det får nog vänta till efter nyår. Nästa del i årskrönikan blir juli augusti. Carita

5 kommentarer:

  1. Att sitta här i mörkret som är nu och läsa och njuta av bilderna från er vackra försommarträdgård är som en "Lisa för själen"
    Så galet vackert och nästa säsong kommer jag definitivt vara en av dem spm ni får visa den för ;)

    Veronica

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det skulle vara kul om du besöker oss någon gång, du är välkommen. Våra öppettider hittar du på www besokstradgardar.se. Ha en fin helg. Carita

      Radera
  2. Att sitta här i mörkret som är nu och läsa och njuta av bilderna från er vackra försommarträdgård är som en "Lisa för själen"
    Så galet vackert och nästa säsong kommer jag definitivt vara en av dem spm ni får visa den för ;)

    Veronica

    SvaraRadera
  3. Så härligt det ser ut med alla små plantor som står och trängs! Nu längtar jag efter att få starta upp frösådderna...fick mina första fröer igår med posten. Det kliar i fingrarna. Vackra bilder från er fina trädgård. Trevlig helg/ Titti

    SvaraRadera
  4. Åååå dette var deilige bilder, så fint å kunne mimre litt over sommeren som var.
    Dere har en flott hage og har så mange fine og spennende planter.
    God før julstid, Maritklem.

    SvaraRadera