fredag 26 september 2014

Blommig fredag- vårfrestelser.


Vårfrestelser är ett jobbigt ämne- nu börjar jag redan längta till den årstiden, våren och det är så lång tid kvar. Våren är nog den årstid jag gillar bäst, när ljuset återkommer och allt börjar spira igen. Jag längtar efter all den skira grönskan och dom olika gröna nyanserna och allt som är nytt och rent. Då är det är ordning i trädgården och inget är förvuxet  och rufsigt som det är nu.Längtan efter detta är också ett sätt att klara vintern och den mörka tiden som jag ogillar. Jag ser verkligen fram emot våren extra den här gången, jag vill se hur alla ändringar vi har gjort kommer att utveckla sig och om det blir som jag har tänkt. Spännande. Ha en fin höstvecka.Carita
Vy mot gatan, bl a irisar och pioner

Mot gatan, andra sidan av trappan. Mest buskar och en Acer pensylvanicum.

Stilla vårregn

Skir grönska

Aurikelbacken


I väntan på vår- och sommarblomning. Mossflox och nejlikor

Samma ställe som första bilden, lite mera uppvuxet


6 kommentarer:

 1. Härliga vårbilder från er trädgård! Jag längtar redan till våren, är inte heller så förtjust i vintern. Men det går ju rätt fort, snart är vi där igen med allt som våren för med sig. Ha en skön helg/ Titti

  SvaraRadera
 2. Visst längtar man till våren redan för lika kul som det är att gå ut i vårkylan och dona i trädgården, lika trist tycker jag att det är den här ruggiga och blöta årstiden.
  Får faktiskt tvinga ut mig själv, för att upptäcka att det är ganska skönt fortfarande. Idag klippte jag t.ex. gräset på innertomten och i förträdgården - det var 10 dagar sen sist - och även om det inte blev direkt snyggt, så ser det betydligt bättre ut än innan - och dessutom var det ganska behaglig temperatur och ingen blåst. DÅ! Nu har det börjat blåsa, ska visst bli styv kuling i morgon...... Trist!!
  KRAM & TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera
 3. Skrev ett långt inlägg...som försvann! Så nu nöjer jag mig med att önska en trevlig helg!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 4. Det är nog den kommande grönskan som får en att orka med vintern. Och allt det härliga som man har framför sig:) Vilken spännande trädgård ni ser ut att ha...måste kolla vidare!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Håller med dig om att våren med den första skira grönskan är den bästa tiden.Den längtar jag efter.
  Ha en skön helg.

  SvaraRadera
 6. Åå så fint gjensyn med våren, alt er så grønt , friskt og lite i forhold til nå.
  God lørdag.

  SvaraRadera