torsdag 23 januari 2014

Nu har mina frön från STA kommit

så nu är det bara att sätta igång och göra i ordning för frösådd. Jag måste nog köpa hem mera såjord för det kommer att gå åt en del. Jag blandar till av eget material också men jag använder också köpt jord.Det är enklare.Förra året hände något för nästan ingenting grodde så nu får jag försöka ta igen det i år, hoppas jag. Jag har skrivit klart en bunt med etiketter på det som jag skall så, sen är det bara att stoppa ner i krukan. Just nu använder jag mig av bruna persienner som klipps i lämpliga bitar, en för varje sort och jag skriver med en stålpenna. När det blir omskolning så småningom får jag förstås skriva så många som behövs.
På tisdagen den här veckan hade vi en fröträff och tittade på resebilder. Då fick vi också en hel del fröer att så. Sen har vi tänkt att ev byta plantor om vi får upp några som blir bra.
Ett nytt projekt som jag håller på med är att jag har fått för mig att jag skall göra en karta över trädgården som kanske går att använda vid trädgårdsbesök. Jag vet inte ännu riktigt hur det kommer att bli och om det går överhuvudtaget. I alla fall har jag börjat på ritningen och märkt ut buskar och träd som jag numrerat och sen skrivit en lista på. Jag är uppe i ca 80 st buskar och träd och då har jag inte tagit med Rhododendron och en del barrväxter. Jag hade ingen aning om att vi har så många. Jag tänkte att det är bra att ha när det kommer många besökare och vi inte hinner svara på alla frågor.  Då kanske man kan hitta ett namn på kartan om jag får till det. Det är i alla fall roligt att försöka. Fortsättning följer och ta hand om era fröpåsar nu. /Carita 

3 kommentarer:

 1. Va kul att fröerna har kommit - nu väntar jag med spänning på mina också!
  En trädgårdsritning är en bra idè, men förmodligen ett jättejobb att göra. Att ni har många träd och buskar vet jag ju, men att det var så många som 80 hade jag nog inte gissat:-)
  Lycka till med sådderna!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Oj så många olika sorters fröer ... hoppas dom tar sig i år. Tycker ritningen ser imponerande ut men det är nog ett stort jobb. Ni har ju väldigt många växter. Fast det är kul att göra en inventering av vad man har också. Typiskt vinterjobb. Jag har gjort några ritningar över delar av min trädgård men det jobbiga har varit att underhålla dom. En del växter har gått ut och nya har kommit till och så glömmer man uppdatera ritningen. Men jag ska nog ändå försöka ta tag i dom igen för jag tycker det är bra att ha dom.

  Ha en fortsatt fin vecka!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att rita in träd och buskar går bra, dom är rätt konstanta, utom att det tillkommer nya ibland.
   Perenner ritar jag inte in, jag gör bara listor på dom olika rabatterna, dom ändrar ju skepnad hela tiden så det är svårt att hålla allt uppdaterat./Carita

   Radera