torsdag 21 februari 2013

Mera betong.................

Jag fortsätter med mitt betongarbete för jag kan inte se någon vår i trädgården. Det är fortfarande 20-40 cm snö och senaste veckan har det inte minskat ens en cm för vi har haft minusgrader, visserligen inte så många  men i alla fall minus. Det enda jag ser är spår efter rådjur och harar  som har gjort en egen liten väg tvärs över trädgården , dom verkar gå samma väg varje dag.
Alltså fortsätter jag att förbereda saker inför vår och sommar.
Vi har ju flera gångar av olika material och grusbelagda partier på framsidan. Det blir lite tråkigt med så mycket grus så jag skall försöka pigga upp dom partierna med lite olika markstenar som jag försöker gjuta. Det är faktiskt billigare att köpa färdiga fyrkantiga markstenar av  betong men vill man ha något speciellt får man gjuta själv.
Dom jag gjutit senast blir nog mera som blickfång  i kanten av någon gång eller grusparti. Jag har nya  stenar på gång i samma gjutformar där det blir ett lägre mönster som man också kan gå på.
Fortsättning på vårförberedelser följer.........../ carita
Exempel på olika mönster man kan göra på gångar om man har tid och massor med små stenar. Dom här såg vi när vi var i Kina för två år sedan. 
 

2 kommentarer:

  1. Oj, vad ni är flitiga! Själv är jag förskräckligt lat och trött just nu. Hoppas att vi får se lite mer av solen snart så man får lite mer energi! Ser verkligen läckert ut med de kinesiska gångarna, men oj vilket tålamod man måste ha om man ska få till något liknande!/Kram Titti

    SvaraRadera
  2. Men så många fina saker du har tillverkat i betong till trädgården.
    Nu blev jag inspirerad att försöka göra något själv :=)

    Ha det bäst!

    SvaraRadera