fredag 13 april 2012

Nya växter o trädgårdsmässa.

Nu har växtpaketen trillat in. På onsdagen fick jag försändelse från Tuijas växter, bl a 2 st Cremanthodium och ett par Cypripedium. Jag hade beställt Cyp. smithii med den fick hon inte så hon fick välja och skicka mig en annan i stället. Det blev Cyp.debile, en miniatyr som skall bli spännande att se om jag lyckas med.

I går var vi på Trädgårdsmässan i Älvsjö. Det är alltid roligt att se vad som är på gång där. Vi träffade en del bekanta trädgårdsmänniskor från när och fjärran , kul att växla några ord med dom. Som alltid blev det några växter som fick följa med hem också, 10 st blev det + några kryddor. Bl a köpte vi 3 pioner och ett par Cardamine (tandrot) och en Dysosma veitchii. Sen köpte vi också en körsbärsbuske, chokladkörsbär, Prunus 'Chokoladnaja'. Den blir ca 2 m och verkar blomma fint. Nu är den bara ca 50 cm. Få se vad det blir av den.
Vi stannade inte så länge på mässan för vi måste åka hem och förbereda inför torsdagkvällens föredrag
på Lindängen för trädgårdsamatörernas medlemmar. Det var sista föredraget för den här säsongen. Nu börjar alla trädgårdsbesök så småningom.

I dag , fredag fick jag nästa paket från  Horto Green AB, 10 växter till att plantera. Jag har inte beställt från dem förut men plantorna ser bra ut, alla utom en Echinacea som jag inte behövde betala för.
Jag har börjat förbereda i dom stora perennarabatterna, nästan allt jag köpt skall ju ner där. Först måste jag ta bort en del, dela och kruka upp sånt som ev kan säljas på vår växtmarknad  och förbereda jord för dom nya. Tyvärr började det regna så jag var tvungen att avbryta mitt grävande men jag måste ut igen så fort det går.
Ha det bra i trädgårdslanden.
Carita

1 kommentar:

  1. Härligt att få gå på mässan , och en del fynd inköpta också:) sen få fynd i brevlådan är ju inte dumt det heller.
    Ha en underbar dag!!

    SvaraRadera