onsdag 30 december 2020

 30 december och det börjar bli lite vitt på gräsmattan, som smälter för det är fortfarande plus-grader. Tog en sväng i trädgården och plockade löv ur dammen med en grilltång. Det gick väldigt bra för då kan man nå lite längre. Löven från boken är fortfarande hårda och är lätta att plocka bort. Man får väl rensa så mycket det går för  att hålla dammen så ren  som möjligt. Det har hänt en hel del i trädgården under detta konstiga år. Det mesta har ju blivit inställt så det har funnits tid att göra saker. Vi har faktiskt haft öppen trädgård i år också. Vi har rätt gott om plats och det har fungerat bra med avstånd och sånt. Alla andra träffar blev ju inställda, alla bussresor där vi väntade besök, alla växt marknader osv. Så himla tråkigt- Jag hoppas verkligen på att det ska fungera 2021 när många har fått sina vaccinationer. Om vi har tur kanske vi kan ha träffar  under eller efter våren . 

Jag hoppas det syns i sommar att det gjorts en del förändringar , omplanterade rabatter, beskärning av buskar och träd  och allt möjligt annat i en ständigt pågående process. Just nu syns ju inget av detta och som vanligt ser det ut som om inget ska komma upp igen. Fast det syns lite grönt av många lökväxter som börjat växa på grund av den varma hösten. Man blir ju lite orolig att det blir kallt igen till våren när allt börjar spira. 

Jag har inte köpt så många nya växter i år som jag brukar och nu finns det ett visst behov av att förnya sig  känner jag. Få se om det går att hitta något spännande till våren. 

Nu får jag gå igenom bilderna från i år och se vad som funnits och blommat. 
Bilder tagna i mars 2020. Har en del julrosor som blev omplanterade under sensommaren, ska bli roligt att se hur dom klarat sig. Jag såg att en del redan har knoppar.  Fortsättning följer, Carita


3 kommentarer:

 1. Hej Carita!
  Visst har det varit ett märkligt år, som att sätta livet på paus. Tur att vi har våra trädgårdar, och förhoppningsvis blir det nya året mycket bättre.
  Önskar er allt gott för 2021.
  Ha det gott !
  Marika

  SvaraRadera
 2. Har gillat att kunna fokusera 2020 :) Flyttade också julrosor på sensommaren men är tveksam om de kommer blomma... Jag hade lämnat dem i krukor några månader. Vi får se våren an med spänning.

  Gott Nytt År! Carina

  SvaraRadera