måndag 8 juli 2019

Tiden går

och vi med den.Det är inte klokt, senast jag skrev något var den 19 mars , då var det fortfarande vinter och jag väntade på våren. Men nu blir det helt fel när jag börjar titta tillbaka på bilder från våren. Det stämmer inte riktigt för mig att titta på bilder från den tiden när sommaren är i sitt esse Jag brukar gå igenom dom bilderna någon gång under vintern när man väntar på nästa vår.

Hur som helst nu, är vi mitt i växtsäsongen. Om jag minns rätt så var april väldigt varm och allt satte fart. Som tur var så blev maj kallare så att våren stannade upp ett tag i alla fall. Det bedrövliga är att vi fått väldigt lite nederbörd och torkan har slagit till igen. Vi har faktiskt vattnat med  spridare ett par gången för ibland blir det för jobbigt att bära alla kannor. Vi har ju inte bevattningsförbud men vi försöker spara på vatten ändå. Senaste tiden har vi fått några regnskurar , det sparar i alla fall några växters liv. 

Växtkraften har det inte varit något fel på trots torkan. Det har vuxit och blommat som aldrig förr. Värmen har gjort att mycket har blommat över men nu kommer liljorna och annat  som blommar senare.

Vi har haft öppen trädgård några gången och en del trädgårdsbesök väntar fortfarande i augusti. Just nu håller vi på med sommarbeskärning för att hålla nere storleken på buskar och träd. Överblommat försöker jag fixa till om jag inte ska ha frön, nävor kan man klippa ner helt så blommar dom om senare.
Nu har jag i alla fall kommit igång med bloggen  , få se om jag kan hålla i det.
 Jag har lite svårt att föreställa mig att crocus och tibast skall blomma igen, har liksom glömt att dom finns.

 och så den här underbara färgen på den här ungerska blåsippan.
Sen har jag försökt para ihop bilder från april och idag. På våren tror jag alltid att det mesta har dött , men det visar sig att det mesta har överlevt. 
Så välkomna in i vår djungel. 
 I den här rabatten syns inte mycket på våren men nu ser man inte en gnutta bar jord. Jag gillar den djungelkänslan.
Och till sist den här snygga Clematis integrifolia White Baby, så vacker enligt mig. / Carita

3 kommentarer:

 1. Hej Carita!
  Det är grönt och frodigt och blommar fint i trädgården, känns som att det är stor skillnad mot förra året, då det var så torrt. Vi har fått en hel del regn men också fina soliga dagar. Kul att se samma bilder tagna vid olika tillfällen, blir alltid lika överraskad när jag jämför bilder från tidig vår med sommarbilder. Fint hos er.
  Ha det gott /Marika

  SvaraRadera
 2. Tack för titten in i er vackra frodiga trädgård. Vilka fina gångar ni har och White Baby tycker jag också om. Förstår inte varför tiden mellan tidig skir vårgrönska och tät sommardjungel bara verkar bli kortare och kortare för vart år. Bästa hälsningar /Gunilla

  SvaraRadera
 3. Kul att se skillnad på vår och sommar. Visst är det frodigt i år. Vi har haft samma väder och förutsättningar som du beskriver men i helgen kom det faktiskt 23 mm regn och det var välbehövligt.
  Ha det fint
  Helene

  SvaraRadera