söndag 30 december 2018

Tillbaka på årets näst sista dag.

Nu har jag haft ett långt uppehåll på bloggen och funderat över livet i största allmänhet. Jag hade  egentligen planerat att  lägga ner visningsträdgården och bara ha trädgården för mig själv. Men ju mer jag funderade på hur det skulle bli så kom jag underfund med att det skulle bli väldigt tråkigt  att inte fortsätta träffa alla trevliga trädgårdsbesökare och trädgården skulle säkert sluta utvecklas. Då skulle jag inte ha någon sporre som driver mig att förändra och göra om, plantera nytt och ta bort,
Det är ju det som är det roliga. 
Sen var det så många av våra besökare som redan under sommaren frågade när vi skulle ha öppet nästa år så jag känner att jag inte kan sluta så abrupt. Nu fortsätter jag  (vi) att ha öppen även 2019 några dagar så får vi se vilket intresse det är och om vi får några besökare då också.
För närvarande är det förstås inte så mycket att se i trädgården men idag tog jag några bilder på sånt som sticker upp ur snön.
 Avenboken fäller ju inte sina torra blad förrän till våren när dom nya kommer. Här ligger alla plantor och frösådder och väntar på bättre tider. Jag sådde en del gamla frön som jag hade kvar, i december och placerade ut alla krukorna i bänkarna. Nu får dom klara sig på egen hand till det blir dags att vattna lite och sen vår jag se om något gror. Jag har inte beställt ett enda nytt frö och har inte tänkt så heller , det brukar alltid bli för mycket att göra på våren.

 Här är en larv och en fågel som  man inte ser så mycket av när det grönskar.
En kanske dum sak som jag gjorde tidigare var att ansluta mig till Facebook, det hade jag ju bestämt att jag inte skulle göra. Är man inte med där får man ju inte veta någonting om vad som händer inom trädgårdsföreningen så jag kände mig nästan tvungen att gå med. Det har ju gjort att jag skrivit mer där än på bloggen och satt in några bilder. Dessutom har vi sagt upp vår fasta telefoni så nu måste jag bära omkring på telefonen också och det tycker jag är väldigt opraktiskt. Utvecklingen går ju framåt (eller bakåt) och man är ju tvungen att hänga med känns det som.
Nu gäller det att börja se framåt och planera nytt.
Gott Nytt År på er alla
Carita

Nu ska jag ta mig tid att läsa några bloggar som jag inte har gjort på länge.

8 kommentarer:

 1. Härliga bilder. Nu hoppas jag att vintern går snabbt framåt.
  Gott Nytt År.

  SvaraRadera
 2. Först - medan jag kommer ihåg det - måste jag kommentera dina ljuslampetter. Min gubbe kom hem med en sådan för några år sen. Den var ganska misskött men när vi gjorde om på altanen till svart och rött så lackade han den i rött och jag har hängt den på en liten stolpe vid trappan ned till växthuset. Sen sätter jag en låg svart vid kruka i ljushållaren och en röd pelargon. Blir mycket snyggt faktiskt.....
  Sen det hät med Facebook, det är lite jobbigt faktiskt. Iaf för mig som gillar att skriva mycket. Det där med att korta ner sina inlägg är inget för mig, så Instagram är inte att tänka på. Och att alltid kunna nås på sin mobil är ett gissel. Efter det vi slutade med firman har vi ALDRIG på våra om inte någon av oss ska åka någonstans. Hatar att bli jagad av telefoner.....
  KRAM och GOTT AVSLUT PÅ 2018/Susie

  SvaraRadera
 3. Jag drog mig också i det längsta för att gå med i facebook, men sen ville jag göra en grupp för byn och då fick jag krypa till korset. Är inte så aktiv men lite nytta har jag ändå haft och knytit nya kontakter.
  Gott Nytt År
  /Anette

  SvaraRadera
 4. Ja, ibland måste man ta en paus, det ska kännas roligt att blogga. Likadant med att ha visningsträdgård, så länge det känns meningsfullt och trevligt är det bara att hålla på.
  Ser att ni inte heller har så mycket snö, hoppas fortfarande att vi får en ordentlig vinter, grundvattnet är extremt lågt för årstiden.

  Gott Nytt År till er båda!

  SvaraRadera
 5. Hej Carita!
  Snön har nästan försvunnit, men vi hade en vit Jul. Skall så lite frön snart, bara min leverans kommer, så får de vänta på våren utomhus.
  Ett riktigt Gott Nytt År!
  /Marika

  SvaraRadera
 6. Jag gillar Facebook. Ser att du använder Blogger. Jag kör WordPress. och den går att länka så att det som uppdateras i bloggen också får ett inlägg på Facebook. Då kan du gå dit bara för att läsa information och dela genom att blogga som vanligt. Finns säkert något liknande till Blogger.

  Hoppas att kunna besöka er trädgård i sommar. (Själv har jag bara balkong än så länge.) Will du kika in på balkongen går det via min hemsida

  SvaraRadera
 7. Tycker om avenboken och klippningen blir tydligare nu när bladen är vintervackert bruna. Inspirerande!

  God fortsättning på 2019! Carina

  SvaraRadera
 8. Hej Carita!
  Roligt att höra ifrån dig. Tack för kommentaren hos mig. Trevligt att ni forstätter att visa er trädgård. Jag brukar ju titta in då och då när ni har den öppen. Vi är ju ofta ute och går med Lucy i omgivningarna och då passerar vi er trädgård. Jag har legat lite lågt med bloggandet ett tag. Har problem med nacken men nu har jag startat ett träningsprogram plus att jag försöker sitta lite annorlunda när jag sitter vid datorn än jag gjorde förut. Tycker det hjälper.

  Önskar er en god fortsättning på det nya året!
  /Anita

  SvaraRadera