fredag 4 maj 2018

Maj månad,

tänk att vi är där nu, den vackraste av dom alla enligt mig. Vi har fått en hel del regn den här veckan och det är jag väldigt nöjd med för en gångs skull. Nu hoppas jag bara på värme så blir  det en riktig explosion i trädgården. Jag fortsätter mitt ihärdiga städjobb och nu har jag inte så mycket kvar att gå igenom, bara en liten del av trädgården mot grannen där jag såg att rådjuren varit framme och fejat hornen på en gran. Det är inte så stor skada så jag tror inte att det blir några problem.
Jag har planterat ut alla liljelökar som jag har köpt  och strött lite aska runt dom nyplanterade och också runt dom som redan kommit upp. Läste att det skall vara bra mot liljebaggar, men man måste nog också ta en runda varje dag och plocka dom man ser.
 Nedan följer några bilder från trädgården just nu bl a den här hundtandsliljan som blommar rikligt i år. 
 Och så den underbara fyllda blåsippan
 Backsippor börjar vi ha rätt många nu, den här ser lite rufsig ut efter regnet
 Och det här är frösådda svavelpioner från samma fröinsamling men ändå ser dom helt olika ut. Det blir ju så när man sår, alltid spännande att se hur dom bli. Blommorna är inte gula utan mest rosa men fina ändå.
 Tulpanlökar som jag planterade hösten 2016 och som blommade förra året. Jag trodde inte det skulle bli något i år, jag brukar nästan räkna dom som ett-åringar men faktiskt ser dom lika fina ut i år  också . Nu verkar molnen skingra sig så det är dags att gå ut och städa vidare och ta nya bilder på det som hänt, det går så fort nu./ Carita

8 kommentarer:

 1. Hej Carita!
  Mycket fint hos dig, den dubbla blåsippan är så vacker, mina enkla har blommat klart, men nu blommar vitsipporna och sist kommer de gula. Är spänd på att se om mina hundtandsliljor kommer att blomma i år. Vacker färg på dina. Backsippan är en favorit, får skaffa nya hela tiden då de gärna försvinner hos mig.
  Hoppas på en solig och fin helg /Marika

  SvaraRadera
 2. Ja det stämmer allt som du skrev, maj är en underbar månad. Vår bästa tid är nu;-) och det är betydligt roligare att städa ute istället för inne.
  Trevlig helg!
  Birgitta

  SvaraRadera
 3. Sköna maj heter det ju och det är en härlig månad då vi har allt framför oss.Du har så mycket fint hos dig både Backsippa och den fyllda Blåsippan samt Svavelpion.Det ska bli skönt med mera värme den längtar man efter och den är på gång.ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 4. Det är ju ingen idé att bli avundsjuk på andras trädgårdar (bättre att bara njuta och tacka för att man får ta del) men ibland är det svårt att stå emot den gröna känslan. Fyllda blåsippor, frösådda svavelpioner, blommande hundtandsliljor - så mycket "vill-ha-känslor". :)
  Ha det gott! ♥

  SvaraRadera
 5. Det er godt å se slutten av ryddingen i hagen. Her har vi en del igjen.. Den fylte blåveisen er vakker, vi har faktisk glemt å ta bilde av vår i år .Hundetannen var virkelig flott, må prøve meg på flere.
  Ha en fin helg i hagen/Eirin

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset om aska mot liljebaggar. Måste testas. Jag brukar använda aska mot jordloppor på små kålväxter och det funkar rätt bra om man fyller på i god tid innan lagret försvinner i fukten.
  Trevlig helg
  /Anette

  SvaraRadera
 7. Så fint det är hos er - det är verkligen en ljuvlig tid! Nu är jag ute nästan varje ledig minut och det är så skönt även om man blir trött och stel i ryggen på kvällarna:-)
  Nu går allt så fort och bilderna man tog igår känns redan som historia, så mycket nytt har börjat blomma under dagen och vissa växter verkar sträcka på sig flera centimeter varje dag.
  Hälsa Bertel! Kram Nora

  SvaraRadera
 8. nice article great post comment information thanks for sharing.
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera