torsdag 10 maj 2018

En helt underbar morgon idag vid sju-tiden.

Vi hade trevliga nattgäster från Gotland som skulle vidare på Tysklandsresa så jag var tidigt igång och passade på att ta en runda i trädgården. Lite svalt och friskt och ingen vind alls. Koltrasten höll konsert tillsammans med andra småfåglar.
Bilderna får tala för sig själva och visar det som är allra finast just nu.
 Trillium albidum är på gång, har en fin doft.
 Trillium chloropetalum


 Iris magnifica
 Iris bucharica
 Tulpanerna är helt underbara i morgonljuset , lite fukt efter natten ligger kvar.
 Och så plötsligt är allt grönt i olika nyanser.
Idag ska jag rensa bort överblommade scilla och corydalis för nu har dom gjort sitt.Ha en underbar dag i trädgården/ Carita

8 kommentarer:

 1. Morgnarna är nästan den bästa tiden av alla i trädgården! Jättefina bilder du visar. Dina Trillium är så stora och fina! Jag lyckas inget vidare bra med dem, de står mest och stampar eller försvinner helt. Hur har du planterat dina? I vanlig jord eller sur jord?
  Kram Nora

  SvaraRadera
 2. Trilliumene dine er skikkelig store og fine tuer , og det bugner jo av vakre tulipaner hos dere:-) Takk for at du oss med på en tidlig runde i hagen.
  Har begynt å skjære ned scilla her og.
  Ha en fin kveld/Eirin

  SvaraRadera
 3. Hej Carita!
  Dina tulpaner har kommit långt, mina är på gång, står lite skuggigt, men snart slår de ut. Så fint hos dig. Gillar de små skira knopparna på träden, det gick lite fort i år, nu är det full grönska.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 4. Så fantastisk trädgård ni har! Får man vara fräck och fråga hur stor den är? Jag har nämligen kommit till det läge där jag hela tiden skyller ifrån mig att jag (vi) inte hinner med för vi har "så stor trädgård"!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 5. Så fina tulpaner och så kul att ni får ha dem kvar. Det är något särskilt med Trillium, man måste bara älska dem. Och vilka fina ruggar ni har av dem.
  //helene

  SvaraRadera
 6. Nog är det fint allt!! :))
  Fantastika trillim! Har inte vågat mig på dom än...
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 7. Jag älskar blad och den där Trillium chloropeta var väldans vacker! Någon resa för mig och gubben lär det inte bli, vi har rest färdigt när vi var yngre. Jätteskönt! Det enda vi gör numera är att vi åker en vecka till södra Sverige på sensommaren.
  Det är nog Ingrid och hennes kommentar som ni blandar ihop mig med. Hon ska ju ut och resa snart. K
  RAM/Susie

  SvaraRadera
 8. nice article great post comment information thanks for sharing.
  หนังออนไลน์

  SvaraRadera