måndag 23 april 2018

Vi kom hem med våren den 20:e april.

Bloggen har legat nere ett tag mest på grund av att vi har varit i Spanien och innan vi åkte hände ingenting i trädgården. På grund av vädret tidigare tänkte vi att det är bäst att åka bort ett tag och vänta på våren där. Och vår blev det med besked när vi kom hem, sol och +24 grader plötsligt, nästan varmare än i Spanien. Så nu har det gått undan med växtligheten i raketfart. Jag hann inte se och ta bild på Iris reticulata men jag ser att flera av dom har blommat, tom sådana som inte har blommat på flera år. Det beror säkert på den torra sommaren förra året, dom vill ju ha sommartorka. Det är roligt att åka bort i bland och se andra vyer men såå skönt att vara hemma och se allt det fina som kommer nu.
 Vi har börjat göra mera vandringar i naturen där vi vistas och dom här bilderna är tagna vid foten av en höjd/berg. Vi trodde att det skulle blomma mycket mer nu på våren men har var det väldigt torrt och inte så mycket blommor, mest torra buskar och gräs.
 Vi så i alla fall några som blommade,

 bl a en vildväxande lavandel.
 Sen brukar vi besöka salt bassängerna där det alltid är mycket fåglar.


 Hemma ser det ut så här, corydalis som blommar överallt, ett riktigt ogräs men så vacker tycker jag. Den får hållas och vissnar ner efter ett tag.

Allt skräp ligger fortfarande kvar  men nu har jag börjat städa upp efter vintern så det blir väl bättre så småningom . det brukar ta någon vecka att gå igenom hela trädgården. Jag tycker att det är så skönt att komma igång nu och jag gillar när man ser resultatet så småningom
Några backsippor har och börjat blomma. 
 Den här har jag tappat namnet på, någon som vet vad den heter. Det är en liten lökväxt.
Och så den giftiga tibasten, men så vacker nu.
Såå, nu har jag kommit igång med bloggen igen , skönt, hoppas jag kan hålla den vid liv,
Nu ska jag läsa lite av andras bloggar och se vad som hänt under våren. Carita

9 kommentarer:

 1. Hyggelig at du er på blogg igjen. Vi har jo tatt en blogg-pause en stund, men er nå så smått tilbake. Godt at dere kom tilbake til vår, varme og vårblomstring:-)
  Ha en fin dag.

  SvaraRadera
 2. Aha, då förstår jag varför det varit så tyst hos er. Välkomna hem! Ni tog helt klart med er sommaren hem. Det måste vara fantastiskt att komma hem till dom rekordtemperaturerna. Ni verkar ha haft härligt men det verkar nästan vara mer blomning i er trädgård än ni såg på vandringarna. Ser att er fina tibast blommar. Jag köpte en vit på STA:s växtmarknad på Torekällberget för ett par år sedan och igår såg jag till min förvåning att den blommade. Jag blev jätteglad, jag har ju inte så mycket som blommar hos mig ännu.

  Njut nu av alla vårblommor och ha det så skönt i er trädgård!
  /Anita

  SvaraRadera
 3. Glömde säga att det nu finns en samlingsplats för oss trädgårdsbloggare som heter TrädgårdsFägring. Länka gärna er blogg till den. Länk finns på min blogg!

  /Anita

  SvaraRadera
 4. Härligt att ni kom hem och tog med våren till oss :) Fin blomning både här och där ni var.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 5. Välkomna hem :)
  Jag sätter nunneört varje år men inte sprider de sig hos mig. Blir bara enstaka blommor :(

  Jag har tappat namnet på den fina växten som jag fick av er! Första bilden på mitt inlägg.

  Och om ni varit borta så länge så nämner även jag TrädgårdsFägring!
  Det är bara att länka så ofta du vill :)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Hej Carita!
  Härligt att komma hem till vår och värme, tror din lilla lökväxt är en klockhyacint. Backsippan är fin, mina är små än så länge. Fina bilder från resan och er trädgård.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 7. Måste vara skönt att komma hem utvilad och färdig för nya friska tag i trädgården. För det är mycket nu.....!
  KRAM/Susie

  SvaraRadera
 8. Skönt att höra att det inte är bara jag som inte har städat ännu. Senaste dagarna har det varit för kallt, men det finns ju rätt mycket annat att stå i också, som att skola om plantor tex.
  Ljuvliga, ljuvliga corydalis! Jag gillar att de flyttar runt och dyker upp här och där. De verkar korsa sig också.
  Trevligt med vandringar på okända ställen och trots torkan verkar det ju blomma en del.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
 9. Så härligt med en vårsemester och tanka lite ny energi och sedan komma hem för att ta itu med trädgården.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera