måndag 3 juli 2017

Mitt i sommaren

Redan juli månad , himmel vad fort det går. Nu vill jag att allt tar en paus ett tag så att jag hinner ta in allt som händer och njuta av allt som växer omkring oss. Så fort jag vänder ryggen till har ett nytt ogräs kommit upp och det är bara att böja sig  för naturens krafter och att böja sig och rensa bort det ovälkomna. Ogräs får gärna växa men inte i mina rabatter, ungefär som rådjur, dom får finnas men inte i våra trädgårdar.
Vi har ett rådjur med tre kids som vandrar runt här i området och förser sig med mat i våra trädgårdar. Fast inte hos oss, vi har ju hägnat in det mesta av trädgården med staket och rådjursnät. Det har fungerat bra än så länge men grannen är inte så glad. Där kan dom härja fritt och är inte dugg rädda heller, står bara och tittar när man närmar sig.
Sen är det ju det här problemet med att ordna plats åt alla växter man köper och sår   fast det inte finns en millimeter av jord att plantera på. Då får det bli något som tas bort och en del av gräsmattan kommer också att få ge sig, igen. Jag hade ju bestämt att den gräsmatta vi har kvar skulle få bli så men nu kommer vi nog att nagga den i kanten igen om ett tag.
Den stora rabatten längst bak i trädgården är full. Jag kan inte klämma in något utan att ta bort och det har jag lite svårt för när allt ser friskt och bra ut. Det går att dela en del men det är ingen bra tid nu, det får bli i augusti som ett önsketänkande. Det brukar inte bli så.
Samma rabatt fast åt andra hållet. I dom här växer en hel del honungslökar som trivts och blivit stora. En del av dom kommer jag att ta upp så där kanske går att få ner något.
 Här finns också många olika astilbe som jag gillar. Dom kommer att blomma senare hoppas jag. Det här torra vädret är inte så gynnsamt för dom.
 I grushögen växer en hel del fortfarande. Det som trivs i den torra sanden har fortsatt att växa allt annat har försvunnit, man får prova sig fram vad som fungerar.

 Jag är väldigt förtjust i nejlikor och när dom blir så här är jag nöjd.
 Pion Festiva Maxima, så vacker.
 Den här rabatten kommer att breddas en aning, kanske så här ungefär. Jag har två-tre plantor av buskpion,frösådder,  nya inköpta astilbe och en del annat som måste få plats.
 Och sen har vi tagit bort en gammal syren som nästan står på gränsen till grannen, men nu skulle den bara bort. Där blir en yta för någonting annat.
  Sen dyker det upp en massa konstigt ibland i trädgården.Det är en blå bergvallmo men hur den har vuxit vet jag inte. Ser ut som flera blommor ihop från olika håll.  Udda är den i alla fall.
Nu är det dags för mera ogräsrensning och vattning så hej svejs. Carita

6 kommentarer:

 1. Ja nog växer ogräset som bara den.Går runt varje dag nästan och rycker upp lite här och där .Idag blev det en full skottkärra som skulle kastas.
  Ha det fint.

  SvaraRadera
 2. Hej Carita!
  Det ser fint och frodigt ut. Otroligt stora vackra Honungslökar. Ibland blir det lite konstigt, som din bergvallmo, spännande.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 3. Så vackert ni har det :) Gillade rabatten med nejlikor och Eremurus. Lite tveksam om det är P 'Festiva Maxima' eftersom den inte har några som helst röda inslag vilket jag har för mig att den 'ska ha'. Problemet med att dela är - vad gör jag av det som inte sätts tillbaka?

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 4. Det är med växter som med barn, plötsligt har de vuxit en massa utan att man knappt har märkt det. Jag har också många växter som skulle må bra av att delas och ganska många överskottsplantor som står i krukor. Jag ger bort till alla som vill ha, men det finns ganska mycket kvar ändå.
  Det ser väldigt fint och frodigt ut hos er trots torkan!
  Trevlig helg!
  Kram Nora

  SvaraRadera
 5. Det finns nog både för- och nackdelar med att ha obegränsat med utrymme. Ibland önskar jag nog att det fanns ett ofrånkomligt stopp, nu får det inte bli större.

  Det ser ut som din bergvallmo är drabbad av fasciation, inget som skadar växten men du kan googla på det om du vill.

  Allt gott!

  /Gunilla

  SvaraRadera
 6. yes, the grass just grows like it. Every day, almost every day, it grows up here and there. Today it became a full shotgun to be thrown.


  หนังจีน

  SvaraRadera