måndag 10 juli 2017

Många nyanser av grönt

finns det just nu i trädgården och en himla massa andra färger. Tog en runda häromdan och upptäckte att en hel del blommar, överallt. Jag måste bara ta mig tid att gå runt och njuta av allt som visar sig från sin bästa sida just nu. Helt underbart. I går fick vi dessutom en rejäl regnskur, 3,5 mm, som grädde på moset. Idag behöver jag inte vattna och tunnorna har fyllts på igen, inte helt men i alla fall. Det är bra med så mycket extra vatten som möjligt.

 Gröna toner
 En asiatisk lilja och Lychnis arkwrightii
Blommor i rosa och blått
 Gula toner, som ingen verkar gilla men jag gör det
 Min favorit just nu, Pion Lady Orchid
 Den nya rabatten som den blev med plantering och allt.

 Kaktusar som slår ut när solen skiner
 Clematis tangutica Radar Love
 Färggranna rabatter
En underbar tid, ta vara på den 

12 kommentarer:

 1. Den bästa bevattningen är ju trots allt det som kommer i form av regn det gillas verkligen bara det inte störtregnar för då kan växterna fara illa.Det ser verkligen fint ut i Er trädgård och gula toner gillar även jag de lyser upp i trädgården.Ha det gott/Margareta

  SvaraRadera
 2. Jag gillar gult - och den nya rabatten blev ju jättefin! jag tror säkert att ni kan Gleditsia `Sunburst´för jag hade en i Stockholm. Visserligen på ett hyfsat skyddat läge, men den växte och trivdes faktiskt. Den vill ju riktigt torrt och soligt så jag hade den mitt på uteplatsen blands stenarna och det funkade bra.
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
 3. Det ser ju så fint ut hos er, välstrukturerat med snygga former runt planteringarna. Jag tycker inte alls det ser överbelastat ut.

  Nya rabatten är superfin!

  Allt gott!

  SvaraRadera
 4. Hej Carita!
  Mycket fint som blommar, Liljorna är tidiga, mina får jag nog vänta på ett tag till. Vacker Pion, de har blommat länge i år.
  Ha det fint /Marika

  SvaraRadera
 5. Visst är det underbart nu och snart går vi på semester dessutom😊 Fint med alla olika nyanser av grönt.här blommar det också rätt bra. Jag måste ta en runda med kameran ikväll.
  Jätte fin pion hos dig, upptäkte en ny som blommar för första gången här.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 6. Visst är det underbart nu och snart går vi på semester dessutom😊 Fint med alla olika nyanser av grönt.här blommar det också rätt bra. Jag måste ta en runda med kameran ikväll.
  Jätte fin pion hos dig, upptäkte en ny som blommar för första gången här.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 7. Att gå runt och fota är ett smart sätt att njuta av sin trädgård tycker jag. Ibland ser man genom linsen och lägger märke till detaljer, ibland tar man ner kameran och använder sina egna ögon och då ser man på ett annat sätt - tycker jag. Och när man strosar runt hinner man känna dofter och fingra på strukturer, lena, blanka, sträva (och ibland vassa och taggiga...fniss, det vill man ju förstås undvika om det går)
  Jag älskar gula blommor, de gör sig så vackert i det gröna. Och oftast är de inte så kinkiga heller, för mig är det positivt även om t ex praktlysingen är lite väl framfusig. I år har nunneörten fått fnatt och lyser upp i höga breda kaskader där jag inte alls hade väntat mig dem. Det är bara att glädjas, nunneörten är ju väldigt lättrensad om den hamnar på fel ställe. :)
  Ha det gott ♥

  SvaraRadera
 8. Fina bilder! Men kamerans hjälp tycker jag man upplever sin trädgård mer än när man barar sveper med blicken. Kanske för att man med linsens hjälp kan skärma av och njuta av detaljerna.
  Fortsatt skön sommar!
  Birgitta

  SvaraRadera
 9. Va fint det är hos er och den nya rabatten blev riktigt lyckad! Jag är en av dem som gillar gult och vi använder det ganska mycket i trädgården. Jag tycker det är en fin färg tillsammans med det gröna.
  Kram Nora

  SvaraRadera
 10. Härlig blomning och bilder! :) Den nya rabatten blev jättefin, är det en pagodkornell i förgrunden? Det står på min önskelista... Det finns definitivt plats för gult, orange och andra starka färger särskilt på sensommaren när jag upplever att de faktiskt dominerar.

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr ingen pagodkornell men om du menar den lilla gröna rufsiga bakom irisarna så är det en nyinköpt jasminsyren, Syringa x laciniata. Den brokiga är en kornell och i bakkanten finns en gulbladig schersmin , pioner och en maackia amurensis, det lilla trädet.

   Radera
 11. nice pictures! but the camera's help seems to me to experience her garden more than when you're kidding my eyes. Perhaps with the help of the lens, you can shield and enjoy the details.

  หนังจีน

  SvaraRadera